Nechci zůstati pozadu a tak i já si tu vytvořím své sobecké vlákno. Časem by se zde měly objevit mé výtvory, především šaty a to na postavu urozenou -Gaathu, ženu Wernera a později i na postavu bojovou - lučištníka.
Budu vděčná za vaše rady a připomínky, za kritiku.
Prozatím malé info ohledně urozené postavy, jejíž roli se budu snažit ztvárnit, co možná nejlépe:
Paní Gaatha von Maissau nemá základ v reálné postavě, ale váže se na starý rakouský šlechtický rod Maissau s několika významnými postavami jako Otto I. von Maissau a jeho syn Mathias, jehož dcerou by paní Gaatha mohla být. Zde je stručný příběh, který něco málo o Gaathě prozrazuje a dovolila jsem si ho převzít z webových stránek http://www.poresin.info.
Paní Gaatha von Maissau se narodila v roce 1300 na rakouském hradě Raabs an der Thaya jako první dcera šlechtice pana Mathyase von Maissau, kterýžto držel toto panství v zástavě. Gaatha vyrůstala a vychovávána byla na hradě Raabs a už v jejím útlém dětství byl Petrem I. z Rožmberka domluven sňatek, jenž měl býti zárukou udržení dobrých politických vztahů mezi Rožmberky a pány von Maissau. Gaatha se stala ženou pana Wernera z Pořešína, jenž byl panu Petrovi pravou rukou, dobrým přítelem a též rádcem. Toto spojení se ukázalo jako šťastné a Gaatha věrně stojí po boku svého muže jak v době klidu a radovánek tak za času starostí.
Radostí paní Gaathy je veškerý čas strávený na čerstvém vzduchu, a tak často vychází na dlouhé procházky a nebojí se svého chotě doprovázet při loveckých zábavách či na jeho cestách za povinnostmi. Bez ošklivení se připojí k práci, nestačí-li ku pomoci ruce služebnictva a její návštěvy v kuchyni se staly pravidelnými nejen kvůli jejímu mlsnému jazýčku. Gaatha je společnicí a dobrou přítelkyní své švagrové, paní Zdislavy z Rožmberka, která jest jí vzorem v postu manželky i svrchované avšak přívětivé paní z Pořešína a je vděčna za všechny její rady byť často kritickým slovem řečené, upřímné a hodnotné však.
Gaatha von Maissau
- Gaatha
- Registrován: pát dub 13, 2012 2:25 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Gaatha von Maissau
Gaatha von Maissau
choť pana Wernera z Pořešína, lovčího na Krumlově, bratra pana Přibyslava I. z Pořešína
choť pana Wernera z Pořešína, lovčího na Krumlově, bratra pana Přibyslava I. z Pořešína
Re: Gaatha von Maissau
S potěšením tě vítám na hradeckém dvoře, krásná paní
Jenom drobné upozornění na aktuální dataci projektu - protože Hradečtí rádi slaví (dámám to na kratochvílích převelice sluší a páni se o to více snaží), máme každý roku 700. výročí nějaké významné události - letos máme rok 1312. Podzimní turnaj je nejenom přátelským setkáním, ale i oslavou šťastného a úspěšného návratu pánů z moravské kampaně, kde provázeli krále Jana na jeho pacifikační jízdě. Příští bude 1313 a jako politik i voják tuším, že by mohla proběhnout římská jízda na pomoc králova otce, římského krále Jindřicha VII. Lucemburského
Bylo by velkou škodou, kdyby tě tvůj choť omezoval ve večerní zábavě pod záminkou, že jsi teprve dvanáctiletá dívenka Nic ve zlém, kdo s námi dosud nejezdil, může to těžko vědět
Ať se ti u nás líbí
Jenom drobné upozornění na aktuální dataci projektu - protože Hradečtí rádi slaví (dámám to na kratochvílích převelice sluší a páni se o to více snaží), máme každý roku 700. výročí nějaké významné události - letos máme rok 1312. Podzimní turnaj je nejenom přátelským setkáním, ale i oslavou šťastného a úspěšného návratu pánů z moravské kampaně, kde provázeli krále Jana na jeho pacifikační jízdě. Příští bude 1313 a jako politik i voják tuším, že by mohla proběhnout římská jízda na pomoc králova otce, římského krále Jindřicha VII. Lucemburského
Bylo by velkou škodou, kdyby tě tvůj choť omezoval ve večerní zábavě pod záminkou, že jsi teprve dvanáctiletá dívenka Nic ve zlém, kdo s námi dosud nejezdil, může to těžko vědět
Ať se ti u nás líbí
ACTA, NON VERBA
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jelikož směřujeme naší dataci k roku 1320, věřím, že tato drobná věková nesrovnalost nebudou vážnějším problémem a má domělá pedofilie tak nebude brána v potaz
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Jsem si jistý, že to nikdo nebude řešit, nenaběhneš-li si pane sám tím, že by jsi vprostřed zábavy odeslal svou choť na kutě s poukazem, že je jistě unavená To by tě dámy zle potrestaly - umějí držet pospolu pevněji, než mnohý profesionální šik
ACTA, NON VERBA
- Gaatha
- Registrován: pát dub 13, 2012 2:25 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ano, ano, můj drahý choti, vkládám v Tebe svou důvěru, věřím, že ji nezklameš a mě na kutě nepošleš...
A budu Ti vděčna, pokud nebudeš na můj věk poukazovati...což je, věřím, v případě žen samozřejmostí.
A budu Ti vděčna, pokud nebudeš na můj věk poukazovati...což je, věřím, v případě žen samozřejmostí.
Gaatha von Maissau
- Gaatha
A děkuji za vřelé přijetí zde na fóru, pane de Merpins, jsem ráda, že mám možnost mít zde své vlákno a mohu čerpat ze zkušeností a rad, které jsou tu k dispozici. Jsou velmi cenné.
Gaatha von Maissau