Vladan z Řepice
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vladan z Řepice
Mě se ten klobouk a celkově lovecké odění moc líbí. Zvláště z jednoho sobeckého důvodu, který poslední dobou pociťuji. Jako svobodník chci také chodit ve zdobeném oblečení a moje manželka je také trochu marnivá, ale copak můžu, když většina nižší šlechty chodí v horším oblečení. Ještě že mám mocné přímluvce.
Toto je směr kterým by se měli ubírat všichni šlechtici, ale po pravdě jim tuto laťku nezávidím.
Toto je směr kterým by se měli ubírat všichni šlechtici, ale po pravdě jim tuto laťku nezávidím.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Po turnaji přidávám foto našich nových párových surcotů. Jsou z hedvábného sametu ze Sartoru (s viskózou) pošité perličkami ze stejného zdroje. Navíc je zde vidět můj nový klobouk s imitací popeličiny. Kožešinu dělala a našívala Lenka, základ klobouku je plstěný, vyrobený jednou moc šikovnou kloboučnicí z Plzně.
kdybych se nebál, že mi ho ti moji pacholci potrhají, dal jsem tě přepadnout a zmlátit (a samozřejmně surcot sebrat), ale co se špinavými cáry, že?
ACTA, NON VERBA
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Surcotty jsou moc krásné! Velmi jsem je na turnaji obdivovala, zejména ten co má tvoje paní
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Heinrich z Tschernhausenu by to asi nikdy neřekl, ale za sebe říkám:
Vladane si štramák, ale tvá choť je v tom odění fak kočka!
Vladane si štramák, ale tvá choť je v tom odění fak kočka!
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Díky
ehm, kdyby nedej bože ovdověla, víme co je naše rytířská povinnost a postaráme se...
ACTA, NON VERBA
- Jan z Vracova
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To mi trošku připomíná ten vtip o třech klucích, schodech a učitelceMaršálek píše:ehm, kdyby nedej bože ovdověla, víme co je naše rytířská povinnost a postaráme se...
"Rozvíjej se poupátko, nejkrásnější z květů,
od rána až do noci budeš vonět světu..."
od rána až do noci budeš vonět světu..."
- Jitka z Dobeve
Svému choti jsem ušila a vyšila novou tašvici:
http://zrepice.rajce.idnes.cz/Vybaveni/ ... ni_002.jpg
Taštice je vlněná, šňůrky jsou pletené na lucetu, podšívka je z ručně barveného plátna třezalkou. Výšivka je hedvábná, našívané jsou růženíny a perličky.
http://zrepice.rajce.idnes.cz/Vybaveni/ ... ni_002.jpg
Taštice je vlněná, šňůrky jsou pletené na lucetu, podšívka je z ručně barveného plátna třezalkou. Výšivka je hedvábná, našívané jsou růženíny a perličky.
-
- Registrován: ned dub 05, 2009 7:15 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Fňuk.
Moc pěkná Taky svému choti dlužím dodělání tašvice, ach jo.
Moc pěkná Taky svému choti dlužím dodělání tašvice, ach jo.
A æ o æ ø i æ å, æ a!
taštička je pěkná - když vidím to zdobení, ještě více si vážím vašeho daru
ACTA, NON VERBA