Re: Maršálek
Štít s plastickým znakem růže.
Na klížené plátno jsem z juty nastříhal siluety lístků a navrstvil je. Po dalším klížení a zpevnění hřebíčky jsem sádrou namodeloval nízký reliéf. Sádra je zpevňovaná klihem, technologie je tedy původní
Řemení je barvené a kromě sedlového řemínku není nýtované. Upevnění řemenů jsem řešil opět kůží - nebarvené tenké kožené řemínky jsou pod plátnem na přední straně štítu (patrné je to nahoře, kde jsou zpevněné ozdobným kováním). Řemen na předloktí je nastavitelný opět tenkým nebarveným řemínkem.
Inspirace: KOHLMORGEN, J. Der mittelalterliche Reiterschild. Historische Entwicklung von 975 bis 1350 und Anleitung zum Bau eines kampftauglichen Schildes. Karfunkel-Verlag, Wald- Michelbach, 2002
Na klížené plátno jsem z juty nastříhal siluety lístků a navrstvil je. Po dalším klížení a zpevnění hřebíčky jsem sádrou namodeloval nízký reliéf. Sádra je zpevňovaná klihem, technologie je tedy původní
Řemení je barvené a kromě sedlového řemínku není nýtované. Upevnění řemenů jsem řešil opět kůží - nebarvené tenké kožené řemínky jsou pod plátnem na přední straně štítu (patrné je to nahoře, kde jsou zpevněné ozdobným kováním). Řemen na předloktí je nastavitelný opět tenkým nebarveným řemínkem.
Inspirace: KOHLMORGEN, J. Der mittelalterliche Reiterschild. Historische Entwicklung von 975 bis 1350 und Anleitung zum Bau eines kampftauglichen Schildes. Karfunkel-Verlag, Wald- Michelbach, 2002
- Přílohy
-
- štít s plastickým znakem.jpg (68.34 KiB) Zobrazeno 13347 x
-
- Snímek 344.jpg (76.65 KiB) Zobrazeno 13347 x
ACTA, NON VERBA
-
- Registrován: stř zář 14, 2011 10:26 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Krása...
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
hmmmmmmm
no co na to říct - doufám že ti ho někdo pořádně omlátí
no co na to říct - doufám že ti ho někdo pořádně omlátí
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Na tom jsem nechtíc zapracoval sám a dcerce se to líbilo tak moc, že se spontálně přidala Takže pokřtěný i retušovaný už je.
ACTA, NON VERBA
-
- Bydliště: Rumburk [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Paráda. Bereš si ho do boje, nebo do hrobu?
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Pokud bych ho běžně užíval, rozšlapal bych bábovky "teorii o funerálních štítech", že?
ACTA, NON VERBA
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pokud by jsi ho běžně užíval, asi bych ho pak už nepoznal
Werner I. z Pořešína,
Tak křehké to zase není - také mi to nedalo nevyzkoušet Je to modelováno na vrstvené jutě a sádra je asi 5 mm nad.
Další uvažuji vyřešit nízkým reliéfem a překrýt tenkou kůží. To by ale měl být výrazně složitější erb. Ono je to opravu hezké a působí to reprezentativně, nicméně hladký štít mi stále přijde praktický už jenom kvůli odsmykům. I při použití ostrých zbraní vydrží dobrý štít překvapivě dost a to i v případě bodů. Samozřejmě neexistuje nic, co by nešlo rozbít větším kladivem a štít je všeho všudy jenom první deformační zóna
Další uvažuji vyřešit nízkým reliéfem a překrýt tenkou kůží. To by ale měl být výrazně složitější erb. Ono je to opravu hezké a působí to reprezentativně, nicméně hladký štít mi stále přijde praktický už jenom kvůli odsmykům. I při použití ostrých zbraní vydrží dobrý štít překvapivě dost a to i v případě bodů. Samozřejmě neexistuje nic, co by nešlo rozbít větším kladivem a štít je všeho všudy jenom první deformační zóna
ACTA, NON VERBA
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Fakt nádhera..........
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
- Bestian
Jo tak kladivo si mam pořídit, aháááá
Werner I. z Pořešína,
S diamantem - jak známo palička na maso je na naklepání efektivnější
Už se mě kdosi ptal, jestli se poslední dobou necítím víc unavený, že bych si konečně odpočal, když mám vlastně náhrobek i funerální štít
Už se mě kdosi ptal, jestli se poslední dobou necítím víc unavený, že bych si konečně odpočal, když mám vlastně náhrobek i funerální štít
ACTA, NON VERBA
S dcerkou na turnaji - abych zbytečně nezakládal Terezce vlastní vlákno
Terezka má ke slavnostnímu šatu podle poslední módy dvoubarevné závoje, špendlené na coif a dva diadémky (jeden kovový a druhý uvazovací). Červené kožené střevíčky vidět nejsou, stejně jako prstýnek na druhé ruce
Teplé všední oblečení tvoří vrstvený vlněné cotte a surcotte. na hlavě coif a shozenou malou kápi. Pásek je barvený kožený, zdobený zlacenými liliemi. Botičky má na fotce civilní, protože byla ještě mokrá tráva.
Terezka má ke slavnostnímu šatu podle poslední módy dvoubarevné závoje, špendlené na coif a dva diadémky (jeden kovový a druhý uvazovací). Červené kožené střevíčky vidět nejsou, stejně jako prstýnek na druhé ruce
Teplé všední oblečení tvoří vrstvený vlněné cotte a surcotte. na hlavě coif a shozenou malou kápi. Pásek je barvený kožený, zdobený zlacenými liliemi. Botičky má na fotce civilní, protože byla ještě mokrá tráva.
- Přílohy
-
- Terezka na turnaji.jpg (221.8 KiB) Zobrazeno 13072 x
-
- DSC_0444.jpg (131.03 KiB) Zobrazeno 13072 x
ACTA, NON VERBA
- Přibík
- Registrován: úte zář 15, 2009 10:12 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Největší poctou byla květina od této mladé dámy, kterou jsem dostal na turnaji
Přibyslav II. z Pořešína purkrabí hradu Krumlov a bratr Vernera I. z Pořešína r. 1320
Manžel Zdislavy z Rožmberka
www.poresin.info
Manžel Zdislavy z Rožmberka
www.poresin.info
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Mě se líbí, hlavně jak je malá a přitom už má šlechtické manýry, držení těla i ten postoj a výraz.... princezna každým coulem........ JO holt rodiče se nezapřou
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice