Adam Czernozub, sedlácký podomek
-
- Registrován: ned srp 15, 2010 6:00 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Adam Czernozub, sedlácký podomek
Zdravím vás drahé panstvo(a dámy samozřejmě). Někteří mne již znají z Frýdlantského turnaje teutonského řádu, či z Brodce/Doby Karlovy, stejně se ovšem představím- jsem součást hospodářství mého pána Richarda, jakožto jeho podomek. Původu i odění prostého, a než jsem zakotvil u svého pána, prošli mé nohy, často jen bosy, část světa(skoro až ve Slezsku jsem byl!). Abych nechodil pořád jako trhan a nedělal pánovi ostudu, utratil jsem většinu peněz za novou suknici a nohavice(foto vbrzku přibude), pročež nemám peněz na zbraně ani helm, a do boje tak zatím pána doprovázím jako lehkooděnec v prošívanici, vyzbrojený kopím a poctivým dubovým kyjem. Mám-li pak štěstí, chrání mou hlavu i železný klobouk.
Svou denní kaši jím z dřevěné misky lžící ještě po nebožtíku tátovi, a u opasku se mi pohupuje poctivý nůž od kováře z Pardubic. Mé přízvisko jest založeno na pravdě.
Mimo to jsem už prokázal svou cenu, když díky mým pažím můj pán vyhrál na panu Arminovi zlatý florén, jenž tento doteď nezaplatil
Až ušetřím z výplaty, popřípadě z žoldu, hodlám sobě opatřit železný klobouk a pořádný nůž, abych mohl bránit pana Richarda a před tím než za něj položím svůj život sebou vzít co nejvíc nepřátel.
Svou denní kaši jím z dřevěné misky lžící ještě po nebožtíku tátovi, a u opasku se mi pohupuje poctivý nůž od kováře z Pardubic. Mé přízvisko jest založeno na pravdě.
Mimo to jsem už prokázal svou cenu, když díky mým pažím můj pán vyhrál na panu Arminovi zlatý florén, jenž tento doteď nezaplatil
Až ušetřím z výplaty, popřípadě z žoldu, hodlám sobě opatřit železný klobouk a pořádný nůž, abych mohl bránit pana Richarda a před tím než za něj položím svůj život sebou vzít co nejvíc nepřátel.
-"Jde na nás křížová výprava."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
A. Sapkowski: Boží bojovníci
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
Re: Adam Czernozub, sedlácký podomek
Jestli jsi jeho podomek, nebereš žold, nejsi voják. A vybavení ti zajišťuje pán, takže ne "až ušetřím", ale "až můj pán ušetří" (Samozřejmě myšleno herně)
Jinak to máš našlápnuto asi dobře, těším se na tebe na turnaji
Jinak to máš našlápnuto asi dobře, těším se na tebe na turnaji
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
-
- Registrován: ned srp 15, 2010 6:00 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Když ono žold zní líp
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-
Myslíte že je na naší dobu přípustná soukenná tašvice?
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
-
Výborně. Knoflík vyřezaný z kosti je předpokládám taky košer, ne? Radši se zeptám než plýtvat materiálem...
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Raději látkový
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
-
Látkový? Jak ho udělám?
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nechápu, co je na kosti špatného, byl to velmi používaný materiál na jakékoliv drobnosti a navíc daleko přístupnější a obnovitelnější, hlavně nižším vrstvám, než látka. Kostěných knoflíků bych se vůbec nebál.
Naposledy upravil(a) Mutina dne čtv srp 19, 2010 6:46 am, celkem upraveno 1 x.
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Taky myslím že kostěný knoflík si každý podomek vyřeže klindně ve chvíli volna sám a materiálu je dost
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jasné, kost nebo paroh. I jen pouhou procházkou v lese je možné tyto materiály objevit.
Honor Supra Witam!
-
Ono i při koupání na Zbořeňáku se leccos najdeRonšperk píše:Jasné, kost nebo paroh. I jen pouhou procházkou v lese je možné tyto materiály objevit.
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
Ale opracovaná kost či paroh. Už velkomoravská industrie zná jen dohladka obroušené pravidelné kousky. Třeba parohové knoflíky s viditelnou hnědou strukturou jsou moderní záležitosti. Naopak se neboj do povrchu něco vyrýt a vnitřek rytiny třeba vybarvit.
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
-
Dobrá, tašvice hotová, dokonce jsem ji podšil. Prozatimním řešením na Sběř je "olivka" ze dřeva, do turnaje ji vyměním za parůžek...
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-
Aktuální foto z Karlovské sběře. Sudlice je bohužel jen půjčená.
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."
-"Normálka."
-"Prý celá Evropa."
-"Necelá."
-"80 000 mužů říkají."
-"Ne, jen 30 000."