Heřman z Ostré
- Heřman z Ostré
- Bydliště: Ostrava [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Heřman z Ostré
S rozpaky dávám do salónu krásy
Buďte pozdraveni, konečně jsem ukončil zhotovení část oděvu pro bezvýznamného nápravníka, žijící na moravsko-slezském pomezí. Budu rád za jakékoliv podnětné a pomocné připomínky
Buďte pozdraveni, konečně jsem ukončil zhotovení část oděvu pro bezvýznamného nápravníka, žijící na moravsko-slezském pomezí. Budu rád za jakékoliv podnětné a pomocné připomínky
- Přílohy
-
- DSCF0035uprava.jpg (91.14 KiB) Zobrazeno 15524 x
Jen blázen neposlouchá rad moudřejších a zkušenějších
Amor et honore, fide et veritate
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Heřman z Ostré
Ještě by to chtělo fotku ksichtíku, abychom věděli koho pomlouváme možná ostatní vědí, ale já třeba ne, omlouvám se
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Heřman z Ostré
- Bydliště: Ostrava [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Promiň paní, má chyba, již napravenaMarkéta z Rosic píše:Ještě by to chtělo fotku ksichtíku, abychom věděli koho pomlouváme možná ostatní vědí, ale já třeba ne, omlouvám se
- Magdaléna
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tak to je pro mě zřejmě nová tvář nebo už mám tak mizernou paměť
- Heřman z Ostré
Opravdu nová, jsem zde přibližně od března tvá paměť ti slouží správněMagdaléna píše:Tak to je pro mě zřejmě nová tvář nebo už mám tak mizernou paměť
- Ziemomysl
- Kontaktovat uživatele:
Mizernou pamět nemáš. Heřman je člověk, jenž mne oslovil na FB o pomoc s kostýmem a se kterým je rozjednána případná účast na turnaji v rámci Vrbí Odkázal jsem jej proto sem, nebo víc hlav víc ví a taky má víc času Buďte prosím na něj hodníMagdaléna píše:Tak to je pro mě zřejmě nová tvář nebo už mám tak mizernou paměť
Tak napsal Jarwiks alias Ziemomysl;-)
- Magdaléna
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
A smím se zeptat ke komu patříš?
- Ziemomysl
- Kontaktovat uživatele:
Viz můj příspěvek víše. Probírali jsme zatím, že by nyní jel na turnaj pod Vrbím a pak do budoucna se uvidí. Vše je, ale v běhu.Magdaléna píše:A smím se zeptat ke komu patříš?
- Ziemomysl
- Kontaktovat uživatele:
Jinak za mne: Jako ten hnědý surcotte je to dobrý. Domnívám, se že to i odpovídá tomu nápravníkovi. Co bych ještě změnil tak je ta černá? indigová spodní suknice? Jednak bych asi zvolil jinou barvu - světlejší a vyhnul bych se tomu šněrování u krku.
Docela by k tomuto mohla sědět pro tu spodní suknici (cotte) nějaká světleji zelená /kopřivová/ nebo nějaká hnědá sůl a pepř. ale ta zelená si myslím by byla lepší.
Docela by k tomuto mohla sědět pro tu spodní suknici (cotte) nějaká světleji zelená /kopřivová/ nebo nějaká hnědá sůl a pepř. ale ta zelená si myslím by byla lepší.
- Magdaléna
Souhlasím, vršek dobrý, cotte příliš drahá barva pro nápravníka nějaké další foto?
- Heřman z Ostré
fotky postupně přibudou, ta košile je bohužel černá, no jo ale len byl zrovna jen v té černé, když jsme ji zhotovovali, a to je zatím jen civilní oděv,než utvořím ten bojový tak to bude ještě trochu trvat , ale nohavice mám zelené
- Ziemomysl
- Kontaktovat uživatele:
JJ, nu pokud je zájem, zkusím pohledat a přeposlat nějakou vhodnější barvu lnu. Občas mívám hnědé a zelené kombinace, či jiné barvy. Jen se mi připomen. Co se týče kápě, jsem ti odepisoval s fotkou na FB.
- Eifel, Albert
- Kontaktovat uživatele:
Tunika dobrá....pokud se rozhlížíš tak naše skupina dělá Těšínské slezsko kdyby tě to zajímalo když tak napiš a nebo na FB Jiří Albert Filip
Vida, já jsem přímo z Ostravy, kdyby něco.
Jinak černá vlna je naprosto v pořádku, nedá se mluvit o žádné drahé barvě, je to jedna z několika pověr, kterou se mi snad už podařilo vyvrátit (stejně jako tu, len je levnější, než vlna). Černý len je naopak velká chyba (alespoň podle soudobých poznatků) - rostlinná vlákna se barví velmi špatně.
Jinak černá vlna je naprosto v pořádku, nedá se mluvit o žádné drahé barvě, je to jedna z několika pověr, kterou se mi snad už podařilo vyvrátit (stejně jako tu, len je levnější, než vlna). Černý len je naopak velká chyba (alespoň podle soudobých poznatků) - rostlinná vlákna se barví velmi špatně.
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by si se chtěl dozvědět něco o nápravnících, jsem ti k dispozici na SZ. Se skromností sobě vlastní si troufám tvrdit, že jsem zatím posbíral asi nejvíc informací- i tak toho ale moc není.
V každém případě nezapomínej, že šlechtic se kterým jedeš se ti za to musí odměnit, nejsi jeho poddaným.
V každém případě nezapomínej, že šlechtic se kterým jedeš se ti za to musí odměnit, nejsi jeho poddaným.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu