Vladan z Řepice
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vladan z Řepice
Takže, přátelé, jdu též s kůží na trh.
Vladan z Řepice není úpně reálná postava, nicméně rod je reálný a spjatý s Bavory ze Strakonic. Mám doloženého svého děda Ivana z Řepice, který byl družníkem Bavora II. ze Strakonic. Sám nyní spravuji čtyři vesnice, sídlím na Řepici v kamené tvrzi a pokouším se podnikat - vlastním mlýn, dvě vápené pece a lom na vápenec a rulu - doloženo už pro mého děda.
Jelikož jsem nedávno nechal pro potěchu svého pána Bavora III. zřídit loveckou oboru, máme já a má Paní tyto lovecké oděvy na jaro až podzim:
Pro účely reprezentace mám tento oděv (v současnosti doplněný o výšivky okolo krku) skládající se z bílého hedvábného cotte a černého vlněného surcotu podšitého zeleným bavlněným saténem, černé nohavice z vytkávané bavlněné látky a kožené boty s vytlačovaným vzorem.
Cotte je zapínané na mosazné knoflíky a očka u krku:
Jako zimní reprezentativní oděv mám fialový vlněný surcot lemovaný kuninou, modrou vlněnou čepičku s vyšíváním a kuninovým lemem, vyšívanou kápi a rukavice (jedny zimní, jedny do interiéru). Na pobyt venku pak gardecorps s červenými vlněnými lemy s výšivkami a našívanými prličkami.
Na práci a běžné používání mám vlněnou hnědou vyšívanou suknici, vlněné nohavice, kápi, čepičku, případně teplou čepici a pracovní vlněné tříprsté rukavice (nemám zatím samostatně nafocené).
Jako bojové vybavení mám prošívanici potahovanou zeleným plátnem, prstové vycpávané rukavice (v současnosti zesílené nýtovanými kroužky), krožkovku s tříčtvrtečním rukávem, batwat a plechový klobouk. Ve zbrojném vybavení mám největší mezery, ale čas a peníze to spraví.
Věrnými družníky jsou mi můj bratr Václav a věrný družník Oblan, který je sice původu urozeného, avšak je tak chudý a navíc narozený až jako třetí, že se jako urozený snad ani brát nedá. Mí dva družníci jsou velmi schopní a pracovití a je na ně ve všem spoleh.
Václav:
Oblan:
Tááák a můžete se do mě pustit.
Vladan z Řepice není úpně reálná postava, nicméně rod je reálný a spjatý s Bavory ze Strakonic. Mám doloženého svého děda Ivana z Řepice, který byl družníkem Bavora II. ze Strakonic. Sám nyní spravuji čtyři vesnice, sídlím na Řepici v kamené tvrzi a pokouším se podnikat - vlastním mlýn, dvě vápené pece a lom na vápenec a rulu - doloženo už pro mého děda.
Jelikož jsem nedávno nechal pro potěchu svého pána Bavora III. zřídit loveckou oboru, máme já a má Paní tyto lovecké oděvy na jaro až podzim:
Pro účely reprezentace mám tento oděv (v současnosti doplněný o výšivky okolo krku) skládající se z bílého hedvábného cotte a černého vlněného surcotu podšitého zeleným bavlněným saténem, černé nohavice z vytkávané bavlněné látky a kožené boty s vytlačovaným vzorem.
Cotte je zapínané na mosazné knoflíky a očka u krku:
Jako zimní reprezentativní oděv mám fialový vlněný surcot lemovaný kuninou, modrou vlněnou čepičku s vyšíváním a kuninovým lemem, vyšívanou kápi a rukavice (jedny zimní, jedny do interiéru). Na pobyt venku pak gardecorps s červenými vlněnými lemy s výšivkami a našívanými prličkami.
Na práci a běžné používání mám vlněnou hnědou vyšívanou suknici, vlněné nohavice, kápi, čepičku, případně teplou čepici a pracovní vlněné tříprsté rukavice (nemám zatím samostatně nafocené).
Jako bojové vybavení mám prošívanici potahovanou zeleným plátnem, prstové vycpávané rukavice (v současnosti zesílené nýtovanými kroužky), krožkovku s tříčtvrtečním rukávem, batwat a plechový klobouk. Ve zbrojném vybavení mám největší mezery, ale čas a peníze to spraví.
Věrnými družníky jsou mi můj bratr Václav a věrný družník Oblan, který je sice původu urozeného, avšak je tak chudý a navíc narozený až jako třetí, že se jako urozený snad ani brát nedá. Mí dva družníci jsou velmi schopní a pracovití a je na ně ve všem spoleh.
Václav:
Oblan:
Tááák a můžete se do mě pustit.
Naposledy upravil(a) Vladan z Řepice dne pát úno 27, 2009 6:55 am, celkem upraveno 2 x.
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Vladan z Řepice
DěkujiAndre píše:Moooooooc hezké!
- Vladan z Řepice
Tak mám nafocené další věci:
Pracovní rukavice
Pracovní rukavice jsou komplet vlněné.
Plášť:
Plášť je vlněný, vyšívaný s našitými perličkami, podšitý vlnou "rybí kostí". Zapínání je na šňůrku a dva střepce.
Pracovní rukavice
Pracovní rukavice jsou komplet vlněné.
Plášť:
Plášť je vlněný, vyšívaný s našitými perličkami, podšitý vlnou "rybí kostí". Zapínání je na šňůrku a dva střepce.
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Ten plášť vypadá naprosto úžasně! Moc se mi líbí!
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Vladan z Řepice
Děkuji
Tak to má vypadat:-) Smysl pro detail je základ...
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele Vladane, dost mě zašínáš srát.... předtím, než sem vlepíš nějakou další fotku, popřemýšlej o tom, do jaké míry ti vadí bolest
Andre je buh! Modleme se k Andremu...
Andre: JJ, bude chodit a provokovat. A právem
Vladan: Já taky ztvárňuju nižšího šlechtice, ale můj oděv je mnohem více ...řekněme...cestovní Nicméně majetek je možno uložit a ukázat stejně dobře šperky, tedy sponami s kameny, prsteny...to jim ještě chybí, na turnaji musej koupit, povídám jim, tím ostarní naserou ještě víc
Vladan: Já taky ztvárňuju nižšího šlechtice, ale můj oděv je mnohem více ...řekněme...cestovní Nicméně majetek je možno uložit a ukázat stejně dobře šperky, tedy sponami s kameny, prsteny...to jim ještě chybí, na turnaji musej koupit, povídám jim, tím ostarní naserou ještě víc
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Vladan z Řepice
To maj pravdu Kain, musim u nich něco pořídit
André
André
- Vladan z Řepice
Mám nový klobouk, který tak trochu dolaďuje lovecké vybavení. Klobouk je tmavě modrý plstěný, podšitý kontrastní světle modrou. Následně obšitý říčními perličkami a ozdobený pavími pery a broží.
Oblan mi bohužel uřízl nohy
Oblan mi bohužel uřízl nohy
Jak klobouk, tak i ta suknice s nabíranými rukávy pod surcotem vypadají dobře, nicméně mi to nedá - mohli jsme být kamarádi, ale děláš všechno proto, abychom již nebyli
Mimochodem, oba víme, že to byl pes, ne vlk
ACTA, NON VERBA
- Vladan z Řepice
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Dobře Ti tak! Jinak bys byl až příliš dokonalý...
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Vladan z Řepice
Ty sis začal pane Maršálku Nemysli si, že ti ten klobouk jen tak odpustímMaršálek píše:Jak klobouk, tak i ta suknice s nabíranými rukávy pod surcotem vypadají dobře, nicméně mi to nedá - mohli jsme být kamarádi, ale děláš všechno proto, abychom již nebyli
P.S. Pes to NEBYL