Má poznámka byla v tom smyslu, že se nekonala ta Panská bitva, která měla být datována na Eliščinu dobu (pro malou účast).
Nevím. Asi bude dobře, když se k tomu vyjádří nějaká dáma. Ale ze své zkušenosti mohu napsat, že programu pro dámy dříve bývalo výrazně více (soudy lásky, kroužky, tanec, kdysi i nějaké klání v dámských disciplínách...) a postupně se od něj upustilo především proto, že na něj prostě neměly čas. Prostor o přestávkách je omezený a dámy si také potřebují odpočinout, občerstvit, pohovořit, upravit se, přepudrovat a tak.Lazar píše:Skutečně, Trenére? Já se přiznám že kdybych byl dáma (nic nechci slyšet) tak bych se na Turnaji asi dost nudil.
A ty se divíš, když je jako první rytíř, jako náš vzor pro to, jak si vy dámy rytíře představujete, zvolen - vybrán (již po druhé) šlechtic, který má problém pozdravit jakoukoli dámu? To si pak člověk řekne: Takhle si to tedy dámy představují? K tomuto ideálu rytířství, dvornosti a chování se mám přibližovat? Dobře, když nezdraví on, nebudu teda taky, třeba pak budou dámy spokojenější...Spakona píše:.......
Opět jsme totiž mimmochodem u toho, že vy očekáváte, že budete obdarováváni, ale od vás k nám nejde kolikrát ani pozdrav.
Přesně s tímto argumentem jsem si před lety Dvůr vybrala jako projekt vhodný pro mě, co bych dělala na bitvách, když se nechci kydlit a vaření nesnáším? To, že jsem časem seznala, že asi nejsem dostatečná dáma na to, aby mě dámské kratochvíle bavily, neberu jako chybu projektu, ale otázku vlastních preferencí. Je fakt, že v situaci, kdy máte v bojích "svého " muže, který slíbil bojovat pro vaše oči a složit trofeje k vašim nohám, získává tato kratochvíle na zábavnosti. Což se mě ovšem většinou netýká. ..trener píše:Na druhou je turnaj záležitostí, která urozeným dámám umožňuje (alespoň podle mého názoru) nejvyšší míru vyžití na středověké akci.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti