Tesáky
-
- Registrován: stř bře 24, 2010 10:30 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tesáky
Prosím, máte někdo obrázky tesáků datovaných na vaši dobu do Čech a blízkého okolí, či kulturního okruhu, podle kterých by bylo možné tyto zbraně rekonstruovat? (Podotýkám, že se držím základního "archeologického" rozdělení z prastarých vysokoškolských skript: Jednostranně broušené: Do 30cm nůž, do 60cm tesák, nad 60cm šavle. Tedy nejde mi vůbec o rozlišování mezi malchusem, falchionem, tesákem nožovým, mečovým, makovým, či jiným. Jde mi o ekvivalent meče pro chudšího bojovníka, tedy o něco, s čím se dá ještě rozumně šermovat.) Vzhledem k rozšíření těchto zbraní na turnaji a na druhé straně mé slepotě k nim v obrazových pramenech, které k vaší době znám, uvítám pomoc. Děkuji
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Tesáky
Já bych asi volil nejakou varinatu dlouheho basilardu. Nálezy jsou, na iluminacích také, v textech jsou zmínky, jen u nás nějak chybí.
Chtěl jsem ti sem hodit obrázek, ale je velký. Tedy velký na tohle forum.
Chtěl jsem ti sem hodit obrázek, ale je velký. Tedy velký na tohle forum.
Honor Supra Witam!