Jak jsem již psal, nejsou ideální, chce to palec nestřihat v jednom, ale vystřihnout mimo a pak ho přišít pod jiným uhlem (nevím jak bych to popsal) pro lepší držení.Opat píše: Mě se na pohled ty Jarwiksovy rukavice páčí moc. A jsou-li funkční, o čemž u něj nepochybuju...
A zraněním se nevyhneme vždy. Mám zkušenost se šupama, které obzvláště šupiny na palci nikdy nevychytaly. tady si myslím, že obyčejná vycpávaná rukavice může paradoxně posloužit lépe než plátovka, tak ji ji zná většina z nás. Přesně tak, jak říkal Ronšperk.
Ad vycpávané: Ano vycpávané rukavice jsou dobé, nicméně aspoň já zastávám názor že vycpání tlumí ránu i když dobré vycpání i zabraňuje proseknutí ( u mě tuto funkci má právě ten jelení krk který je houževnatý ohebný atd, i když taky není dokonalý), avšak vrchní kovová vrstva, či vrstva z tvrdé ne měkké kůže (lamely, kroužky, šupiny atd.) je taky velmi důležitá, která zastavuje ránu mnohem lép.
Podloženo prakticky, při výrobě mojich palčáků jsme s Špernakem na mojí tehdy ještě dost citlivé ruce testovali měkké rány bez té tmavší kůže a po těchto testech jsme zjistili, že ta další tvrdá vrstva je více než vhodná.