sekyra
-
- Registrován: pon kvě 17, 2010 5:23 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sekyra
Ahoj, píšu bakalářskou práci a sháním vše o sekyrách středověkého období, prosím pomozte . Díky Radka
- maser
- Kontaktovat uživatele:
Re: sekyra
Tak to by jsi měla začít u tohodle: Głosek, M. 1996: Późnośredniowieczna broń obuchowa w zbiorach polskich. Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk, Warszawa – Łódź
Pár seker z českého Slezska jsem měl taky v diplomce, tak ti můžu něco poslat.
Pár seker z českého Slezska jsem měl taky v diplomce, tak ti můžu něco poslat.
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by ti to pomohlo tak mám od Jindry Figury docela pěknou repliku nálezu sekery ze Sezimova Ústí. Ale jako příloha to asi neprojde a nerad bych se s ní loučil
Je to pracovní sekera, po praktickém vyzkoušení pravděpodobně odvětvovací.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
Co je to středověké období, Kefalín? Ale vážně...
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Můžu kdyžtak půjčit nálezovou dokumentaci (kopii) od té dvouručky, co jsem si nechal vyrobit. Ale nález je severní německo, ne čechy
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Podle Wikipedie 5. - 15. stolKain píše:Co je to středověké období, Kefalín? Ale vážně...
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
-
- Registrován: pon kvě 17, 2010 5:23 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
richardrg píše:Podle Wikipedie 5. - 15. stolKain píše:Co je to středověké období, Kefalín? Ale vážně...
Občas se uvádí spíš 6. st. až přelom 14. a 15. st. n. l.
Děkuju všem za odpověď bohužel mi jde spíše o literaturu o sekyrách než o předmět jako takový... ale i tak ještě jednou dík, vám všem;)
-
richardrg píše:Pokud by ti to pomohlo tak mám od Jindry Figury docela pěknou repliku nálezu sekery ze Sezimova Ústí. Ale jako příloha to asi neprojde a nerad bych se s ní loučil
Nemusíš sekeru mám;) díky za ochotu:o)
Gaga se na mně obracel s dotazem na bojové sekery k naší době. Něco jsem dohledal v článku Petra Žákovského, ale nemám potřebný kontakt na odeslání.
Petr Žákovský - Nález zdobné sekery z Ochozu u Brna
In: Časopis Společnosti přátel starožitností 4/2009, ročník 117, str. 199-205
Petr Žákovský - Nález zdobné sekery z Ochozu u Brna
In: Časopis Společnosti přátel starožitností 4/2009, ročník 117, str. 199-205
ACTA, NON VERBA
Tak to seš v pytli. Jen Velkomoravských seker jsou stovky. Jen z Mikulčic, z jediného naleziště, je jich asi 140.
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.