pokec
-
- Bydliště: Rumburk [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: pokec
Tak mě tak napadá - v rytířském turnaji družin se zúčastňovali i neurození,nebo to byla výsada panstva ?
Gott mit uns!
-
- Bydliště: Ješovice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Za dob Gulliama de Mareschal se účastnilo celé kopí pána včetně, neurození zajištovali nutnou podporu pána a běžně se zajímali mezi sebou, jak ale na naší dobu po pravdě netuším, zřejmě ale toto ještě stále platilo bezezměn
Věrnost k ženě se nesmí plést s věrností k pánovi. Pána si člověk volí na celý život
-
- Bydliště: Rumburk [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No,to mě hromsky zajímá,handrkujem se o cm na štítu,ale něco podstatného nám uniká......Duch doby,to bude těžký,vůbec si nedokážu představit jak to mohlo reálně vypadat.
Gott mit uns!
-
- Bydliště: Ješovice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
V době Gulliama de Mareschal kolbiště jako takové neexistovalo, jednalo se pouze o vymezený prostor ve volné krajině kde docházelo k poměřování sil jednotlivých družin jako ve skutečné bitvě a bylo povoleno vše. Po okrajích pole byl na provizorních tribunách usazen fraucimor a ten sledoval vývoj klání a volil podle statečnosti prvního rytíře. S rozvojem turnajových discipín se začalo měnit i kolbiště na přesně vymezený prostor s pravidly konce14. a počátku 15. století. Klání družin však přetrvávalo, stejně jako v buhurtech kde se účastníci rozdělili na dvě skupiny a střetla se jízda které hned jako podpora šla v zádech pěchota, toto by snad měla být i nejoblíbenější discipína z pohledu přísedících dam a plebsu.
S těmi štíty nevím nevím, je to dohadování o ho..ě, hlavně to s tou datací. Ze Skotska je známa i skulptura rytíře kolem roku 1340 a na té skulptuře je zobrazen rytíř se štítem který je z našeho pohledu nazýván pěchotním, což by podle některých jedinců od roku 1300 už nemělo být, zkusím časem dohledat a hodit to sem aby mě vlci mohli rozsápat že je to abnormalita a podle toho se řídit nemůžeme.
S těmi štíty nevím nevím, je to dohadování o ho..ě, hlavně to s tou datací. Ze Skotska je známa i skulptura rytíře kolem roku 1340 a na té skulptuře je zobrazen rytíř se štítem který je z našeho pohledu nazýván pěchotním, což by podle některých jedinců od roku 1300 už nemělo být, zkusím časem dohledat a hodit to sem aby mě vlci mohli rozsápat že je to abnormalita a podle toho se řídit nemůžeme.
Věrnost k ženě se nesmí plést s věrností k pánovi. Pána si člověk volí na celý život
Tak předně ke kecačce o h... máme stanovenou dataci a podle té si pořizujeme odění, výstroj a výzbroj. Pokud budou mít nobilové odpovídající štíty do duelů a budou si chtít prosadit do velkých řeží, kde bojují i s pěchotou protivníka větší pěchotní štít, nemám s tím problém. Zatím ale máme malé pavézy do duelů nobilů ve zbrojích 1330 - asi se shodneme, že je to špatně stejně, jako třeba armetové helmy (které samozřejmě taky lépe kryjí, než např. odpovídající lebky) Na jednu stranu se nám líbí, že se zabýváme konkrétním obdobím, na druhé straně se nechceme rozloučit s anachronismy, na které jsme si pohodlně zvykli. na ty anachronismy je tu např. Libušín.
K turnajskému pojetí a účasti neurozených - jsou tradiční disciplíny, kde nastupují nobilové a jsou hromadné buhurty, kde nastupuje celá družina (kopí). A aby to nebylo tak černobílé, máme z naší doby doloženou i účast patricijů (a není vzácností, že zvítězí i proti hrabatům, což není až tak divné, když se podíváme, kdo z předních turnajníků tyto patricije od jinošského věku vychovává jako budoucí rytíře a cvičí ve zbrani - viz. Musílek). Ostatně krátce jsem o tom mluvil loni v rámci přednášky o Třech stavech
K turnajskému pojetí a účasti neurozených - jsou tradiční disciplíny, kde nastupují nobilové a jsou hromadné buhurty, kde nastupuje celá družina (kopí). A aby to nebylo tak černobílé, máme z naší doby doloženou i účast patricijů (a není vzácností, že zvítězí i proti hrabatům, což není až tak divné, když se podíváme, kdo z předních turnajníků tyto patricije od jinošského věku vychovává jako budoucí rytíře a cvičí ve zbrani - viz. Musílek). Ostatně krátce jsem o tom mluvil loni v rámci přednášky o Třech stavech
ACTA, NON VERBA
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Něco nejen pro Pepého
http://www.burdastyle.de/trends/tipps-t ... _2704.html
(sice v němčině, ale obrázky jsou dosti výmluvné...)
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Dášenka píše:Něco nejen pro Pepého
super, jdu koupit pásku
Není nad pěknou pannu, ale tahle by se asi hned zmuchlala, kdyby potkala ovíněnýho Pepana...
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Bombaaa, mě už to naše Barborka líčila, jen si nepamatovala, kde to bylo. Uvažoval jsem o kobercovce a výztuze stavební pěnou, Každopádně je to super. Představte si, totiž, že se nesežene pánská panna větší než velikost 50. A na to jsem příliš... ...ehm... ...mám široká ramena.Dášenka píše:Něco nejen pro Pepého
No nic, jdu shánět kobercovku.
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ále prositě, si ji pěkně vyleješ sádrou a jakýpak copakPepan píše:Není nad pěknou pannu, ale tahle by se asi hned zmuchlala, kdyby potkala ovíněnýho Pepana...
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sádra je poněkud křehká a bude-li ovíněný Pepan příliš váchnivý bude z ní mít drobečky
ta montážní pěna je přeci jen pevnější řešení
ta montážní pěna je přeci jen pevnější řešení
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
- Dášenka
A nebo rovnou betón? No myslím, že by sis s tím poradit mohl
Tak jsem si právě přečetl, že monogamie je proti lidské přirozenosti
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex ... vedci.html a zrovna od Američanů mi to přišlo jako úsměvně alibistická objednávka.
Nicméně následující odkazovaný článek Radima Uzla http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex ... oluce.html není nezajímavá
Že by oba četli dobové verše a znali soudy lásky?
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex ... vedci.html a zrovna od Američanů mi to přišlo jako úsměvně alibistická objednávka.
Nicméně následující odkazovaný článek Radima Uzla http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex ... oluce.html není nezajímavá
Že by oba četli dobové verše a znali soudy lásky?
ACTA, NON VERBA
-