Jan z Vracova, purkrabí na Pořešíně a vrchní správce vinných sklepů urozeného pana Bavora ze Strakonic je především voják. V poslední době se mu díky vyvdání dcery a kvůli smrti ženy rozmnožilo jmění, takže se rozhodl trošku se rozšoupnout. Urozeností zeman, ale dobře postavený díky vlivnému úřadu.
Co zatím mám: poslední upgrade civilu:
zelené brokátové cotte podšité rudým saténem, na rukávech tři látkové knoflíčky, dlouhé do půlky lýtek:
tmavě modrá kápě z kvalitní vlny podšitá zlatě krémovým hedvábím, bude doplněna výšivka a perly:
vínové nízké boty na přezku (nejsou moc špičaté?):

růženec eben a palma:
šije se: hedvábná spodní suknice, bude sepnuta nějakou pěknou sponou, bílé hedvábné bruchy, zlatě krémové hedvábné nohavice
co bych rád přidal: bílé hedvábné mimino, pěkný látkový opasek, ideálně brokát, nějaký fešácký klobouček, pár šperků, červený svrchník na toto téma:

ideálně s výšivkou, buď kvalitní červená vlna a podšít hedvábím či jinou vlnou nebo svrchní rudé hedvábí a dospod taky.
bojově:
štít made by Vrcov, bude nabarven do erbovních barev; lebka od Brožka, nově s nýtovaným kroužkovým závěsem;prošívanice po kolena, dlouhý rukáv; kroužková košile nýtovaná po lokty; sekera podle Holkham bible 1335-45;
nově boty alanky červené sněrovací nad kotníky s cvoky, hnusný pásek, hnusná pochva s hnusným kronďákem, hnusné pérovkové rukavice
ve výrobě: prošívané nohavice, meč by Gur podle nálezu z Krchleb, hedvábný varkoč
v plánu: nový pěkný pásek (barvená kůže? potahovaný?), nová pochva (určitě potahovaná asi made by Indy),nové rukavice;
také mám 5-7 bojovný pacholků, více méně lehkooděnci, několik těžších...
Takže co by se tak panu purkrabímu hodilo? Máte nějaké nápady? Jak budou postupně přibívat vyrobené věci, budu je sem přidávat:)

a budu s tím muset jednu nebo 2 sezony překlepat. Nicméně můj osobní názor je že KM tento bot splňuje. Co se týče zpevňovacího pásku vzadu jo taky mám takový Alan je dělá automaticky všude...chtělo by to trošku přeučit.
  a budu s tím muset jednu nebo 2 sezony překlepat. Nicméně můj osobní názor je že KM tento bot splňuje. Co se týče zpevňovacího pásku vzadu jo taky mám takový Alan je dělá automaticky všude...chtělo by to trošku přeučit. 

). Ta žertovná historka, kterou Vladan vzpomíná, pochází z Itálie našich časů
 ). Ta žertovná historka, kterou Vladan vzpomíná, pochází z Itálie našich časů