Nápady na nové akce
- Jitka z Dobeve
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- maser
- Kontaktovat uživatele:
To by bylo fajn, ale s těma ptákama by byl dost problém. Pominu-li zaručenou neochotu majitele chlupatého svěřence půjčit, pak narážím na hlavní problém v tom, že ti ptáci (v zajetí) si zvyknou na svého pána/y, které přijmou za partnery a ostatních se nadále bojí, někdy i mohou ublížit. Z vlastní zkušenosti jsem se takhle vůbec nelíbil jestřábovi na Landštejně.
- vladimíra
- Registrován: pon srp 04, 2008 4:31 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pane Maršálku, pokud mě pamět ještě úplně nezklamala, tak jsme kdysi dávno vymysleli kratochvíli na lodičkách. Což to zase trochu oživit a plánovat. Třeba se v okolí nějakého panského sídla nachází splavná řeka a kolem ní louky, na kterých se dá pořádat piknik. Asi budou stále největší překážkou samotné lodě. Bylo by to opravdu moc pěkné.
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Vladan z Řepice
sokolničení jako program lovecké kratochvíle poblém není a "lovit" lze i s dravci našich sokolníků. cena by nebyla až tak vysoká, aby za tu zábavu nestála, pokud se smíříme s tím, že se nebude lovit živá zvěř
reálné sokolničení je jednak náročné na konkrétní nespočet povolení a dodržení zákonem stanovených podmínek a druhak na všechno zázemí... i když by se to vše zařídilo a dravec, vedený patřičným sokolníkem, by před našimi zraky odlovil, nenachystáme z ulovené zvěřiny během toho víkendu nic, protože slovená kořist musí:
a) projít veterinární kontrolou
b) musí odležet
c) dámám bude líto těch smutných očiček zabitých zajíčků a bažantů...
hodně jsem to zjednodušil, ale pokud by nás lákalo čistě sokolničení s vybranými dravci ve smyslu lovu na návnady, pak to reálné je. je tak akorát čas promyslet vhodný termín a rezervovat sokolníka s konkrétními dravci. můžu objednat sokola, raroha, jestřába, případně káně. pokud by vás to lákalo, pak i orla (Kazach). cena by s pohybovala dle naich požadavků na dravce a ukázky (včetně možnosti sami si s nimi zalétat) mezi 5 000 - 8 000 Kč. při podobných počtech urozených jao na letošní lovecké to není až tak velká darda
reálné sokolničení je jednak náročné na konkrétní nespočet povolení a dodržení zákonem stanovených podmínek a druhak na všechno zázemí... i když by se to vše zařídilo a dravec, vedený patřičným sokolníkem, by před našimi zraky odlovil, nenachystáme z ulovené zvěřiny během toho víkendu nic, protože slovená kořist musí:
a) projít veterinární kontrolou
b) musí odležet
c) dámám bude líto těch smutných očiček zabitých zajíčků a bažantů...
hodně jsem to zjednodušil, ale pokud by nás lákalo čistě sokolničení s vybranými dravci ve smyslu lovu na návnady, pak to reálné je. je tak akorát čas promyslet vhodný termín a rezervovat sokolníka s konkrétními dravci. můžu objednat sokola, raroha, jestřába, případně káně. pokud by vás to lákalo, pak i orla (Kazach). cena by s pohybovala dle naich požadavků na dravce a ukázky (včetně možnosti sami si s nimi zalétat) mezi 5 000 - 8 000 Kč. při podobných počtech urozených jao na letošní lovecké to není až tak velká darda
ACTA, NON VERBA
-
- Kontaktovat uživatele:
Sice jsem se žádných aktivit dvora neúčastnil,takže možná už to tady bylo . Co třeba lovecké kratochvíle (příjemná x kilometrová procházka či projížďka se střelbou na umě vytvořené makety. Nebo řešení soudních sporů (vytvořená zápletka z různým koncem a např. trestem),ples s hudci,kejklíři atd.,sjezd minesengrů,trubadůrů při nějaké příležitosti ,...............
lovecká takhle vícekrát proběhla a to v různých podobách, soudní spor byl na loňském májovém sněmu a hostiny s hudci proběhly též - to ale neznamená že si to nemůžeme v případě vašeho zájmu zopakovat - nestavíme to tak, že již neopakujeme co už jsme realizovalimalej píše:Sice jsem se žádných aktivit dvora neúčastnil,takže možná už to tady bylo . Co třeba lovecké kratochvíle (příjemná x kilometrová procházka či projížďka se střelbou na umě vytvořené makety. Nebo řešení soudních sporů (vytvořená zápletka z různým koncem a např. trestem),ples s hudci,kejklíři atd.,sjezd minesengrů,trubadůrů při nějaké příležitosti ,...............
takže proč ne?
ACTA, NON VERBA
Re: Nápady na nové akce
s Holohlavem jsme po májovém sněmu uvažovali o uspořádání semináře k válečnictví 14. st., jehož programem by byl nejenom intenzivní nácvik formací a spolupráce družin, ale i pár krátkých přednášek o složení vosjka v naší době, charakteru družin, způsobech boje, druhů zbraní a jejich využití v současných npodmínkách. asi by to mělo podobu víkendového táboření s cvičením. kromě jiného by se mohla probrat i strážní služba, funkce a výcvik honců, atd.
předpokládaným termínem je jaro příštího roku, protože letos to ani já ani pan z Holohlav sami nepostavíme, nicméně důležitá otázka - byl by vůbec zájem? oslovil bych krom lidí jezdících na turnaj i řády: Teutony, Johanity a Templáře. myslím že tohle téma si samostatný seminář zaslouží
P.S. začalo se to řešit v uzavřeném fóru na LH - v případě zájmu z toho uděláme samostatné téma
předpokládaným termínem je jaro příštího roku, protože letos to ani já ani pan z Holohlav sami nepostavíme, nicméně důležitá otázka - byl by vůbec zájem? oslovil bych krom lidí jezdících na turnaj i řády: Teutony, Johanity a Templáře. myslím že tohle téma si samostatný seminář zaslouží
P.S. začalo se to řešit v uzavřeném fóru na LH - v případě zájmu z toho uděláme samostatné téma
ACTA, NON VERBA
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No to je téma Já určitě bych zájem měl můj pane. Výcviku a teorie není nikdy dost.
Honor Supra Witam!
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Turnaj jízdníMaršálek píše:co by vás lákalo a co zatím nepořádáme?
Ne ale teď vážně. Co projížďky na koni. Zkušenost nádherná a fotek ze sedla je poskrovnu. Pominu li dobovost sedel.......minimálně by to mohl být nádherný důvod na setkání a mnoho zážitků. Je dost rančů v zemi, které podobné kraochvíle nabízejí a myslím, že banda cvoků, jako my by je mohla zaujmout
Honor Supra Witam!
Zdravím,také bych byla pro projížďku.nějaké fotky sice máme z turnaje...? už ani nevím jak je to dlouho,mám je doma,nejsou však nic moc ,s jakou akcí by se to dalo spojit?