Inspirace k vybavení
Inspirace k vybavení
ACTA, NON VERBA
Re: Inspirace k vybavení
Cestovní truhla (výroba Ronšperk), kování včetně vnitřního zámku (Spernak a jeho realizační tým) - tímto jim děkuji
Povrchová úprava: moření (foceno před retuší), následovat bude malba erbů, povrch bude uzavřen voskem.
Jako měřítko přikládám Kunáškův velký tesák
Povrchová úprava: moření (foceno před retuší), následovat bude malba erbů, povrch bude uzavřen voskem.
Jako měřítko přikládám Kunáškův velký tesák
- Přílohy
-
- IMG_0092.JPG (21.11 KiB) Zobrazeno 21832 x
ACTA, NON VERBA
Tak téměř doděláno. Na středu víka je zlatý strom - Hančin osobní znak. Boky víka zdobí stejná "tapetáž", jako na bocích a zadní stěně truhly. Z těch bočních pásů víka jsem trochu rozpačitý, ale zadavatelem byla má paní (já tam chtěl dát erby)
Ještě budu dokončovat tu linku mezi figurálními motivy, ale zatím nevím, jak ji pojmout. Ta současná mi přijde dost agresivní. Budu zkoušet asi geometrické vzory, lístky, nebo text.
P.S. fotky jsou snad ještě mizernější, leskne se to jak... fotil jsem to v 1 hod ráno
Ještě budu dokončovat tu linku mezi figurálními motivy, ale zatím nevím, jak ji pojmout. Ta současná mi přijde dost agresivní. Budu zkoušet asi geometrické vzory, lístky, nebo text.
P.S. fotky jsou snad ještě mizernější, leskne se to jak... fotil jsem to v 1 hod ráno
- Přílohy
-
- IMG_0144.JPG (122.49 KiB) Zobrazeno 20101 x
-
- IMG_0142.JPG (310.89 KiB) Zobrazeno 20101 x
-
- IMG_0138.JPG (316.65 KiB) Zobrazeno 20101 x
ACTA, NON VERBA
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nádhera, jen ten zlatý strom na výku trochu splývá s pozadím, ještě bych ho asi zvýraznil, jinak paráda
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
zlatá je výrazná dost, jenom se celá truhla na nekvalitních fotkách leskne, ačkoli je matná
ACTA, NON VERBA
- diabolus
- Registrován: stř úno 04, 2009 3:35 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tak teď jsem zezelenala i já! Tedy takhle špatně mi dlouho nebylo
Můžu se zeptat čím jsi to maloval, barvy na textil to asi nebudou, viď?
Můžu se zeptat čím jsi to maloval, barvy na textil to asi nebudou, viď?
Po dlouhém rozvažování jsem upustil od temper, protože je stále neumím adekvátně fixovat a sáhl jsem po syntetice.
Kromě běžného mechanického poškození v rámci transportů a táboření musím brát v potaz i to, že mi dcerka s oblibou obrázky na truhle oblíbává a ochutnává už teď (hlavně má spadeno na ptáčky a koníčky ).
Ale protože každý příběh má mít poučení, tak nedoporučuji hrubé a středně hrubé plátno - malování detailů na hrubší plátnovou vazbu byla opravdu lahůdka... tomu ostatně odpovídá i hrubé pojetí malby a nulové detaily Kdybych měl truhlu jenom pro interiér a neplánoval její využívání pro běžné akce, zatáhnul bych to klížené plátno křídou a realizoval bych malbu temperou.
Kromě běžného mechanického poškození v rámci transportů a táboření musím brát v potaz i to, že mi dcerka s oblibou obrázky na truhle oblíbává a ochutnává už teď (hlavně má spadeno na ptáčky a koníčky ).
Ale protože každý příběh má mít poučení, tak nedoporučuji hrubé a středně hrubé plátno - malování detailů na hrubší plátnovou vazbu byla opravdu lahůdka... tomu ostatně odpovídá i hrubé pojetí malby a nulové detaily Kdybych měl truhlu jenom pro interiér a neplánoval její využívání pro běžné akce, zatáhnul bych to klížené plátno křídou a realizoval bych malbu temperou.
ACTA, NON VERBA
A jak říkám, na turnaji vám povykládám ten příběh, co tam je namalovaný
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36