Design stránek

Zde se řeší hradeckydvur.net po technické a obsahové stránce, ostatní nezařaditelné dotazy, nápady na zlepšení, připomínky k článkům, žádosti o přístup k administraci...
Uživatelský avatar
Spakona
Příspěvky: 1213
Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Design stránek

Příspěvek od Spakona » stř lis 03, 2010 9:44 am

tak jsem z toho taková nějaká rozpačitá

sice hlásám že v jednoduchosti je krása, ale tady tohle nemá ani koncepci a celková kompozice je syrová

název stránek zaniká, navíc absolutně neladí s celkovým pojetím stránek, které je strohé, zelené podbarvení přihlášení je spíš rušivé - buď zeleně podbarvit všechny odkazy, každopádně nechat v jedné barvě

nevím proč se stránky měnily, ale tohle působí školácky a původní verze ač taky měla své mušky byla mnohem příjemnější
a podívám li se na to okem laika - absolutně mě nenapadne, že se jedná o stránky o historickém projektu
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek

Uživatelský avatar
richardrg
Příspěvky: 360
Registrován: ned srp 24, 2008 5:44 pm
Bydliště: praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od richardrg » stř lis 03, 2010 11:57 am

Hned na úvodní staraně jsou fotky, pokud na ně klikneš pro zvětšení, tak se ti objeví ta druhá.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu

Uživatelský avatar
fisch
Příspěvky: 14
Registrován: pát srp 01, 2008 3:09 pm
Bydliště: Chrudim
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od fisch » stř lis 03, 2010 5:03 pm

Hned na úvodní staraně jsou fotky, pokud na ně klikneš pro zvětšení, tak se ti objeví ta druhá.
Opraveno, díky.

Uživatelský avatar
fisch
Příspěvky: 14
Registrován: pát srp 01, 2008 3:09 pm
Bydliště: Chrudim
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od fisch » stř lis 03, 2010 11:36 pm

Tak jo. Zkusíme dát nějak dohromady vaše náměty na nový design, za které samozřejmě děkuji:-) Nejprve budu reagovat na pár postřehů, a pak k tomu něco doplním. Takže...
Na téhle stránce jsou krásné obrázky http://hradeckydvur.net/historicke-pozadi
Děkuji za pochvalu, dalo to dost práce :-)
"nudná" písmenka (třebas u reálií je v nadpisu aspoň truhla), prostě mi přijdou strašně strohé
Na předchozím webu byl ve výpisu kategorií POUZE seznam odkazů s odražkami, bez autora, bez data a nijak barevně. To vám strohé nepřišlo? :-) Já chápu, že byste nejraději, aby tam všechno svítilo, blikalo, text jezdil ze strany na stranu a vůbec hrálo to všemi barvami jako v cirkuse, ALE prosím, berte ohled na návštěvníka, který přišel na web najít nějaké informace, což je koneckonců prvotní účel webových stránek. Tento návštěvník hledá informace a všiměte si, že na tomto webu jich je poměrně hodně a proto je potřeba je vhodně prezentovat.

Diskuse o technické realizaci toho, aby každá kategorie vypadala jinak, vás ušetřím. Zkrátka nejde to - uvědomte si, že data se tahají z databáze a pro určitou oblast webu je pouze 1 šablona ve které se mění data. NE - nemám na serveru uložených 200 stránek, ale jen pár šablon, ve kterých se obměňují data. Dále si ovědomte, co žádáte... :-) Co když Ivan vytvoří v systému novou kategorii - kde se vezme grafika? kde se veznou obrázky? kde styly? On ji prostě vytvoří a ona se objeví ve výpisu s informací, že to byl on, kdo ji vytvořil a k tomu datum, a jaké články obsahuje. Opravdu je tam nepíšu ručně - strávil bych tím totiš mládí.

Historické pozadí - ano, tam jsem trochu pustil uzdu grafickému rozletu, ale jinak je potřeba se neustále držet zpátky. Rozcestník je takto vyšperkován proto, že se předpokládá, že už žádné "kapitoly" NEPŘIBUDOU. Ale kategorie na hlavní straně se MĚNÍ - proto ten rozdíl.

Tak dál:
v jednoduchosti je krása
Souhlas, toto pravidlo je důležitější než si myslíte - ať se jedná o web mateřské školky, nebo ministerstva financí.
tohle nemá ani koncepci a celková kompozice je syrová
Opět subjektivní nicneříkající názor. Struktura byla vymýšlena poměrně dlouho a v souladu s požadavky zadavatelů je to asi maximum, co se dá udělat. Já nevím... porovnali jste třeba prezentaci členů s předchozím stylem? Nezlobte se, ale nemůžete tvrdit, že to před tím bylo lepší. Co kontakty? Sekce videa, nebo systém propojení článků a jejich autorů, kteří jsou spojeni se členy dvora. Předchozí web byl tvořen v souladu s trendy kolem roku 2007. Nyní je to přece jenom trochu jinak, ať se jedná o jakoukoliv prezentaci.
název stránek zaniká, navíc absolutně neladí s celkovým pojetím stránek, které je strohé
Podívejte se na současné weby a pochopíte. Navíc TO NENÍ NÁZEV STRÁNEK - ten máte v okně prohlížeče nahoře. Toto je jen grafický prvek, který si spojíte s webem - něco jako logo - když mám být konkrétní. Dále mě zajímá, jak může být něco více strohého (kromě hlavičky, o tom dále) než předchozí web.
zelené podbarvení přihlášení je spíš rušivé - buď zeleně podbarvit všechny odkazy, každopádně nechat v jedné barvě
Dočasně zrušeno, ale dá se o tom hovořit. Barva by se mohla změnit.
tohle působí školácky a původní verze ač taky měla své mušky byla mnohem příjemnější
Prosím..., spíše toto působí školácky: http://lolle2311.sblog.cz/. Naopak hradeckydvur.net je seriózní web plný odborných a kvalitních informací. Když jsem poprvé vyhodnotil ohlasy, samozřejmě jsem začal hledat chybu u sebe, přesto, že jsem si byl jist kvalitou své práce. Šel jsem tedy konzultovat porovnání minulého a současného webu s několika schopnými a zkušenými grafiky. Překvapivé bylo, že každý nezávisle na sobě ohodnitl nový web jako o 100% lépe vypadající.

DODATEK (pokud přeskočíte předchozí text, toto prosím přečíst)
Jelikoš zadavatelé (Ivan Dubec a Petr Voda) požadují do zahlaví přidat původní grafiku (socha a obrázky) bude se na tom nyní pracovat. Snad se to podaří a z webu se nestane výše zmíněný cirkus. Samozřejmě nepočítám s tím, že se napoprvé trefím do vašeho vkusu - zdá se, že zažité webové moderní standardy zde neplatí :-) Každopádně budu rád za další kritické ohlasy k ZÁHLAVÍ.

Prosím, vyjádřete se k některým postřehům... Zejména o tom porovnání se starým webem - je mi to opravdu záhada, že předtím výpis článků strohý nebyl:-)

Uživatelský avatar
Maršálek
Příspěvky: 2349
Registrován: pon črc 28, 2008 9:51 pm
Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od Maršálek » čtv lis 04, 2010 8:21 am

Já jsem známý konzervativec a věčný nespokojenec, ale když si udělám odstup a znovu procházím nové stránky, přijde mi web opravdu výrazně přehlednější a zajímavější - díky. Výhrady mám toliko ke strohosti úvodní strany, ale to už jsme si psali :wink:
ACTA, NON VERBA

Lenka
Příspěvky: 89
Registrován: pon led 12, 2009 10:59 pm
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od Lenka » čtv lis 04, 2010 8:23 am

Mi se to takhle líbí, je to přehlednější, lépe se mi v tom orientuje. Akorát bych ten nadpis, (grafický prvek, logo, nebo jak tomu říkáš) dala do úvozovek, nebo nějak oddělila (třeba pomlčkou nebo jiným písmem) od prvního slova, protože mi dvě slova za sebou svelkým písmenem na začátku připadají divně. Ale možná je to jen můj pocit. Projekt "Rekonstrukce středověkého panovnického dvora"

Uživatelský avatar
fisch
Příspěvky: 14
Registrován: pát srp 01, 2008 3:09 pm
Bydliště: Chrudim
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od fisch » čtv lis 04, 2010 12:00 pm

Akorát bych ten nadpis, (grafický prvek, logo, nebo jak tomu říkáš) dala do úvozovek, nebo nějak oddělila (třeba pomlčkou nebo jiným písmem) od prvního slova, protože mi dvě slova za sebou svelkým písmenem na začátku připadají divně.
Grafické logo je zase to, o trochu výš (na které se dá kliknout). Jinak ty dvě velká písmena v nadpisu je samozřejmě chyba, to nebylo v plánu :-) Jinak text toho nadpisu může být samozřejmě větší, nechtěl jsem jen aby to bylo na dvou řádcích... Bude se to asi muset vyřešit nějakou úvodní grafikou. Tak tu hlavní stranu zkusím nějak oživit + to záhlaví.

Jiak ohledně té strohosti výpisu článků:
každá kategorie by měla mít nějaký svůj úvod, popis, jako je třeba zde http://hradeckydvur.net/publikace-k-projektu/ Tento popis rovněž může obsahovat nějaký obrázek. To už je ale věc správců obsahu - popisy jsou většinou nevyplněné.

Uživatelský avatar
Ziemomysl
Příspěvky: 105
Registrován: pon srp 25, 2008 4:11 pm
Bydliště: Brno/UH-Jarošov/Modra
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od Ziemomysl » čtv lis 04, 2010 2:23 pm

Musím novou koncepci stránek s mírným odstupem pochválit. Nicméně byť se již rybička vyjadřoval pár technických.

Stylování fora: doporučoval bych pokud se již bude stylovat, dát navolený styl jako druhý ve výběru a první nechat tento. Každý si pak bude moci dle jeho libovůle překliknout.

Co se týče strohosti písmenek u jednotlivých článků. Nešlo by nějak v databázi nastavit aby se u názvu automaticky vypsalo i několik uvodních řádků k článku a v případě nějaké vložené fotky či obrázku v článku jeho zmenšenina? (Viz např podobný systém v phpRS např jak na stránkách:http://www.slovane.cz/ )
Tak napsal Jarwiks alias Ziemomysl;-)

Uživatelský avatar
Dášenka
Příspěvky: 132
Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Design stránek

Příspěvek od Dášenka » čtv lis 04, 2010 2:56 pm

fisch píše:
Jiak ohledně té strohosti výpisu článků:
každá kategorie by měla mít nějaký svůj úvod, popis, jako je třeba zde http://hradeckydvur.net/publikace-k-projektu/ Tento popis rovněž může obsahovat nějaký obrázek. To už je ale věc správců obsahu - popisy jsou většinou nevyplněné.
:idea:
V tom případě:
MÁRŠÁLKU!
POSADOWE!

Koukejte to vyplnit a přiřadit tomu obrázek!
;)

A pak to bude príma :)
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích

Uživatelský avatar
fisch
Příspěvky: 14
Registrován: pát srp 01, 2008 3:09 pm
Bydliště: Chrudim
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od fisch » čtv lis 04, 2010 6:33 pm

Musím novou koncepci stránek s mírným odstupem pochválit
Díky moc :-)
Stylování fora: doporučoval bych pokud se již bude stylovat, dát navolený styl jako druhý ve výběru a první nechat tento. Každý si pak bude moci dle jeho libovůle překliknout.
Klidně, souhlas. Ale je to ještě v daleké budoucnosti...
Nešlo by nějak v databázi nastavit aby se u názvu automaticky vypsalo i několik uvodních řádků k článku a v případě nějaké vložené fotky či obrázku v článku jeho zmenšenina? (Viz např podobný systém v phpRS např jak na stránkách:http://www.slovane.cz/ )
Jakoooo.... šlo by to. Ale je tady jeden problém :-( Tohle se obvykle řeší tak, že se do databáze přidá další sloupec např. s názvem "perex" a ten v každém článku určuje jeho úvodník. Bohužel, znamená to napsat ke všem 115 článkům úvodníky :-( A to vážně pochybuji, že na to má Ivan čas.

Druhá varianta je méně drastická z hlediska pohodlí, ale mnohem drastičtější z technologického hlediska. Je možné v tom výpisu přidat prvních pár vět z článku, a pak to uříznout a napsat třeba "Více...." a kliknout. Problém je v tom, že já nemám tušení, jestli ten článek vždy začíná textem. Co když tam bude obrázek hned na začátku, nebo listovaný seznam, to by znamenalo katastrofu, protože se to celé rozsype a budete mít ve výpisu třeba obrázek přes půl stránky.
Takže takle to je....

Uživatelský avatar
Paní Markéta
Příspěvky: 287
Registrován: sob pro 19, 2009 6:19 am
Bydliště: Praha
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Design stránek

Příspěvek od Paní Markéta » pát lis 05, 2010 11:08 am

Nejsem na weby žádný odborník. Nové stránky se mi ale líbí. Vypadají elegantně. Co se týče strohosti úvodní stránky, pod hlavičkou je pěkné pozadí a díky malé ploše skoro nevynikne. Možná by stačilo ho rozprostřít. Nebo pořídit či vybrat nějakou skutečně pěknou fotografii či obrázek a dát jí víc prostoru. Ty, které tam jsou, vypadají, nezlobte se, pořád laicky. Stejně tak v sekci "členové" by to chtělo na fotografiích zapracovat :) vím, že máte pánové spoustu práce, ale ty fotky to děsně srážejí.

Uživatelský avatar
Magdaléna
Příspěvky: 256
Registrován: pon črc 19, 2010 12:52 pm
Bydliště: Brno
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Design stránek

Příspěvek od Magdaléna » pát lis 05, 2010 11:55 am

souhlasím, na úvodní stranu to chce nějaké lepší fotky.

Uživatelský avatar
Maršálek
Příspěvky: 2349
Registrován: pon črc 28, 2008 9:51 pm
Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od Maršálek » pát bře 25, 2011 10:44 am

Povedlo se mi rozhodit text úvodní strany :x ale pracuji na tom a rád bych tam dal jiné fotky. Nějaký návrh?
ACTA, NON VERBA

Uživatelský avatar
Magdaléna
Příspěvky: 256
Registrován: pon črc 19, 2010 12:52 pm
Bydliště: Brno
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Design stránek

Příspěvek od Magdaléna » úte bře 29, 2011 8:37 am

Dle mého by měl každý vybrat nejhezčí jednu civil a jednu bojovou.Stejně se neshodneme tak o těch nejhezčích budeme hlasovat :mrgreen:

Uživatelský avatar
Maršálek
Příspěvky: 2349
Registrován: pon črc 28, 2008 9:51 pm
Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Re: Design stránek

Příspěvek od Maršálek » úte bře 29, 2011 12:24 pm

souhlas :wink:
ACTA, NON VERBA

Odpovědět
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti