Na jídlo se ve skupině scházíme společně. Ve skupině jsme věřící i ateisté, avšak i ateisté, aby věrně ztvárnili svou roli se vžívají do role věřícího.
NAdhazuju schválně toto téme. Modlíte se před jídle? Jíte vždy společně? Jaké motlitby používáte?
Motlitby před jídlem
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Motlitby před jídlem
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Motlitby před jídlem
Jsem ateista ale v rámci role mi to nevadí. kdyby mě pán přetáhl karabáčem a vytkl mi, že jsem se před jídlem nepomodlil, za zlé bych mu to něměl a bylo by to oprávněné.
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No jak kdy? Někdy se potichu pomodlím krátkou motlitbu sám a jindy většinou u slavnostnější tabule nám pronáší motlitbu a požehnání Otec Jan.
Vždy jde ale o svá slova.
Vždy jde ale o svá slova.
Honor Supra Witam!
Pohrobkova modlitba: Ať mi zase nezaskočí, amen"
Nejsem věřící, ale v rámci hry na historii u společného stolu to mám tak nějak zažité. Za společné stolování považuji slavnostní okamžiky. Pokud jde o text modlitby, řekl to za mně Ronšperk.
Nejsem věřící, ale v rámci hry na historii u společného stolu to mám tak nějak zažité. Za společné stolování považuji slavnostní okamžiky. Pokud jde o text modlitby, řekl to za mně Ronšperk.
ACTA, NON VERBA
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
My se modlíme vždycky když se sejdem u společného stolu k jídlu.
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Právě Pikeovo motlitbu při dobré paměti používám
Werner I. z Pořešína,
- Magdaléna
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pro nás je také nemyslitelné, abychom se na akci před jídlem nepomodlili.
Většinou ji pronáší některý z čestných hostů, nejčastěji pak host z řad řádů, popřípadě pán domu či každý sám v duchu.
Většinou ji pronáší některý z čestných hostů, nejčastěji pak host z řad řádů, popřípadě pán domu či každý sám v duchu.