Klání chocholů
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Klání chocholů
Já bych byla pro zavedení kontroly všech zbraní a doplňků, co jdou do kolbiště. Přesně, protivník může zahlédnout nůž nebo dýku a prostě ji použít, i když vlastník by to nikdy neudělal...
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
-
- Bydliště: Rumburk [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Gott mit uns!
Uzavřu to tím, že odpovídající dýky i nože vždy byly a stále jsou na turnaji povolené, stejně jako předseky na ruce (...útočí se na celé tělo protivníka, vyjma obličeje, útoky jsou samozřejmě vedeny s rozvahou)
Považujeme za samozřejmé, že všechny užívané zbraně v turnaji jsou tupé a s bezpečnými hroty. Pokud někdo hledá kličku v pravidlech, pak si bude hrát jinde, ne u nás. Má-li někdo dýku s úzkou čepelí, těžko ji bude mít s bezpečným hrotem - já takhle pustil svůj basilard a opatřuji pro turnaj dýku novou.
Kontrola zbraní je i nadále samozřejmostí, jenom budeme důslední před každým kláním, protože se nám opakovaně stalo, že si někdo na poslední chvíli půjčil zbraň od jiného a sám ji nezkontroloval. Zabíjí rutina a neznalost...
Považujeme za samozřejmé, že všechny užívané zbraně v turnaji jsou tupé a s bezpečnými hroty. Pokud někdo hledá kličku v pravidlech, pak si bude hrát jinde, ne u nás. Má-li někdo dýku s úzkou čepelí, těžko ji bude mít s bezpečným hrotem - já takhle pustil svůj basilard a opatřuji pro turnaj dýku novou.
Kontrola zbraní je i nadále samozřejmostí, jenom budeme důslední před každým kláním, protože se nám opakovaně stalo, že si někdo na poslední chvíli půjčil zbraň od jiného a sám ji nezkontroloval. Zabíjí rutina a neznalost...
ACTA, NON VERBA
Abych nezapoměl, Armin mi po právu vyčetl, že jsem přes svůj veřejně prezentovaný příslib před turnajem nevyvěsil na web, ani v pátek večer nevyhlásil zapsané výzvy jednotlivých pánů do klání chocholů. Za to vám, páni turnajníci, náleží má omluva.
ACTA, NON VERBA