Re: Maršálek
Nový klobouk, pošitý pavími pery (inspirace viz. Kodex Manesse). Součástí klobouku je čelenka zdobená stříbřenými a zlacenými bezanty, uprostřed s korunovaným písmenem "A" (amor), které teprve dozlatím. Čelenka je látková s hedvábnou taknicí a ke klobouku je uchycená tuctem ozdobných špendlíků (a to jsem si myslel, že jsou jenom pro dámy ). Její úlohou je dozdobit a především zakrýt našitá pera
Fotky jsou zatím mizerné, ale pro dotaz stačí Takže otázka: ještě pošít obvod perlami, nebo už nechat být?
Fotky jsou zatím mizerné, ale pro dotaz stačí Takže otázka: ještě pošít obvod perlami, nebo už nechat být?
- Přílohy
-
- IMG_0002.JPG (277.1 KiB) Zobrazeno 19818 x
ACTA, NON VERBA
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Perly rozhodně ano!
Jinak moc pěkné
Jinak moc pěkné
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To si snad děláš srandu, ne?
Jak chceš! Já jsem si nezačal. Mohli jsme být přátelé, ale to ty né. Ty raději provedeš něco tak ostudného a ještě to nosíš na hlavě. Ale já mám svědomí čisté, já si nezačal.
Nechtělo by to ta pírka krapet učesat. Nějakým jemným dětským kartáčem (určitě ho doma máte ).
Jinak pěkné. Opravdu reprezentativní pokrývka hlavy pro tvou osobu.
Jak chceš! Já jsem si nezačal. Mohli jsme být přátelé, ale to ty né. Ty raději provedeš něco tak ostudného a ještě to nosíš na hlavě. Ale já mám svědomí čisté, já si nezačal.
Nechtělo by to ta pírka krapet učesat. Nějakým jemným dětským kartáčem (určitě ho doma máte ).
Jinak pěkné. Opravdu reprezentativní pokrývka hlavy pro tvou osobu.
Honor Supra Witam!
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Klobouk vypadá fakt úžasně. Kam přesně ty perly chceš našít a jak? Do nějakého vzoru, nebo jen do linky?
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Ronšperk: je to paví peří, pokaždé ho načechrá sebeslabší vánek a k tomu kamarádství, já jsem si nezačal a jestli ano, tak ta hra už pěkných pár let běží, mon ami
Markéta z Rosic: já právě nevím, jestli ty perly našívat v lince, nebo do nějakých vzorů. ono to totiž v celkovém kontextu nevypadá špatně ani takhle... tak nevím
...sbírání lesních jahod...u betonového sloupu
Markéta z Rosic: já právě nevím, jestli ty perly našívat v lince, nebo do nějakých vzorů. ono to totiž v celkovém kontextu nevypadá špatně ani takhle... tak nevím
...sbírání lesních jahod...u betonového sloupu
- Přílohy
-
- IMG_0031.JPG (360.45 KiB) Zobrazeno 19777 x
ACTA, NON VERBA
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Mě se to takhle líbí. Ta pera tomu dávají grády až až a myslím že další zdobný prvek by zbytečně odváděl zrak a rozbíjel ústřední zdobný motiv. To bych spíše ty perly uplatnil na jiný klobouk. Přeci nebudeš mít jen jeden . Tam bych zvolil zdobení čistě perličkami a perlami, skládanými do vzorů.
Honor Supra Witam!
Však už jsem začal šít kužel, viz. http://www.tempora-nostra.de/Manesse.php?id=203&tfl=4 - postava maršálka s mečem zcela vpravo. Přiznávám, že je to pro mně osobně hodně nezvyklý klobouk v tom smyslu, že stále ještě neumím překousnout některé módní prvky naší doby. Zatím ho mám v plsti a začal jsem ho potahovat, jenom nepůjdu do kožešinové krempy, připadám si s ní jako Kumán Ale taková frajeřina jako paví chapeaux to nebudeRonšperk píše:
Mě se to takhle líbí. Ta pera tomu dávají grády až až a myslím že další zdobný prvek by zbytečně odváděl zrak a rozbíjel ústřední zdobný motiv. To bych spíše ty perly uplatnil na jiný klobouk. Přeci nebudeš mít jen jeden . Tam bych zvolil zdobení čistě perličkami a perlami, skládanými do vzorů.
ACTA, NON VERBA
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s panem Dobrohostem, mně se to taky líbí tak jak to je.
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Maršálku prosímtě kde bereš klobouky (myslím ty plstěné základy na potahování)?
je to jenom plsť v síle cca 2-4 mm (zdroj Řempo, nebo Amát ) - střih je jednoduchý, je to půlkruh o poloměru 30cm (na mou malou hlavu, normálně myslící člověk s průměrným mozkem by měl mít dle mého poloměr asi 35-40 cm)
ACTA, NON VERBA
na minulém turnaji jste mně sprudili, že nepoznáte můj stan, když není označený, tak jsem to snad napravil
teď ještě vyměnit stan za nový...
teď ještě vyměnit stan za nový...
- Přílohy
-
- IMG_0061.JPG (174.18 KiB) Zobrazeno 20626 x
-
- IMG_0055.JPG (45.27 KiB) Zobrazeno 20626 x
ACTA, NON VERBA
- Vladan z Řepice
Grrrr asi si po vzoru Andrého vezmu sebou nůžky na manikůru!
Je to moc pěkný
Je to moc pěkný
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Vladane navrhuju použít krejčovský nůžky, s manikurníma by nám to trvalo moc dlouho a mohli by nás chytit.....Vladan z Řepice píše:Grrrr asi si po vzoru Andrého vezmu sebou nůžky na manikůru!
- Jitka z Dobeve
Já bych vzala rovnou Andrého, on v tom má určitě praxi
Maršálku, kde sháníš tu zlatou a stříbrnou barvu? To je ve spreji nebo pracuješ se štětečkem?
Maršálku, kde sháníš tu zlatou a stříbrnou barvu? To je ve spreji nebo pracuješ se štětečkem?
- Vladan z Řepice
Manikůrníma nůžkama by to tu korouhev zase víc boleloMarkéta z Rosic píše:Vladane navrhuju použít krejčovský nůžky, s manikurníma by nám to trvalo moc dlouho a mohli by nás chytit.....Vladan z Řepice píše:Grrrr asi si po vzoru Andrého vezmu sebou nůžky na manikůru!