Kain píše:
Jak má člověk oslovit jiného, když ho nezná? A je zde nebezpečí, že se jedná o člověka výše postaveného? Když já oslovím měšťana urozený pane, neurazí se, jen mě opraví. Ale co když řeknu urozený pane knížeti? Když se poflakuje po táboře bez družiníků v prostém cestovním oděvu?
to je o citu, nicméně dějiny nás poučují, že i francoužští králové mohou dostat nakládačku od vlastních měšťanů a městských biřiců, když nejsou oblečeni dle svého stavu a vyprovokují hádku

nu a když ani pak nemají jak doložit svůj urozený původ, končí po prohře v... městské šatlavě
Kain píše:
Může urozenému neurozený říkat pane ..., když mu to urozený dovolí, nebo ani tak ne?
oslovení "pane, milosti, milostivý pane, můj pane" je na místě. je to vyjádření úcty, kterou projevuje níže postavený tomu výše postavenému. i Jan Hus psal z Kostnice své dopisy nejmenovanému zemanovi, který je pak šířil dál. ty dopisy začínaly oslovením "milostivý pane... milosti..."
u stejně postavených urozenců je takové oslovení projevem úcty
Kain píše:
Musím neprovdanou oslovovat panno ..., i když vím, že není panna?
ano
a pokud i ona ví, že to víš, pak by tě mněla minimálně obdařit okouzlujícím úsměvem. ty u toho ale nemrkej a neukazuj směrem ke svému stanu, nebo alespoň ne okatě před lidmi
Kain píše:
Smí méně urozený nabídnout urozenému přípitek?
určitě, nezapomeň ale, že pokud se budeš potácet po táboře a nabízet přípitek každému urozenci kterého potkáš ve frekvenci vyšší než jednou za hodinu, může to působit i jako obtěžování opilce
Kain píše:
Musejí všichni muži vstát, když vstane dáma? Nebo jen ti méně nebo stejně urození, jako je ona?
to záleží na příležitosti - pokud v rámci ceremonie vstane na tribuně nějaký kníže, aby něco zahájil, pak by to bylo vhodné. pokud tak
v rámci turnajské ceremonie povstane první dáma - pak by to bylo také vhodné. tím ale nesledujeme efekt populární mexické vlny

u dam mimo postavení královny turnaje se jistě nevstává.