Ne, ne, teď se trochu nechápeme - já si naopak myslím, že drtivá většina deskových obrazů (které mi prošlyrukana) znázorňující urozené ve zdobných vzorovaných látkách. Ostatně jako valná většina dochovaných originálů (mimo kostym.cz jsem viděl v Itálii mnoho dochovaných obřadní alb a ornátů a 99% bylo ze vzorovaných látek).Posadowski píše: Milý Andre,
Poslední dobou (a letošní turnaj i Tvoje obava mě v tom utvrzuje) pozoruji v našem projektu něco, co mě velmi znepokojilo: Velká většina lidí se zbavila nebo zbavuje sametových, brokátových a vůbec vzorovaných oděvů a nahrazuje je jednobarevným lnem a vlnou s odůvodněním, že se jedná o původní přírodní materiály a že se tak více blížíme historii.....
Mě jde o jinou věc - sebekriticky uznávám, že můj brokát o složení PES/viskoza (ač se mi jinak líbí) na fotkách vypadá hrozně umělohmotně... a proto teď hledám řešení, jak to zlepšit.
Jedno vím jistě, Quebriac na sobě ve dvorském prostředí nebude nikdy nosit len, ani nezdobenou jednobarevnou suknici, ať už z čehokoliv - není žádný chudák!
Ať už zvolím jakoukoliv látku, zdobená zajisté bude.... jen nevím po čem sáhnout. Jak píše Jarwiks -hrooooozně moc lilií
Opat píše:Je to o sociálním postavení, který chce André hrát. Až si vyjasní toto, může dojít na materiály, řekl bych. Čili dořešit kdeže se Bretonec v Čechách vzal a jakže se tu živí...
Já mám ve svém sociální postavení už nějakou dobu dost jasno... jediný problém je ten, že v Čechách se oběvím až za dva roky, a to v doprovodu budoucího krále Jana. Teď si jako obezličku pro zdůvodnění své přítomnosti beru určitý služební vztah k Petrovi z Aspeltu.
Jinak má postava je postavou francouzského baroneta z rodu, jež je zmiňován už k roku 1133 (tudíž celkem starý rod). Donedávna jsem byl druhorozený, není to však tak dlouho, co se můj starší a bezdětný bratr omylem na lovu nabodl zády na tesařskou sekeru... na tom lovu jsme byli pouze sami dva a ač jsem se ze srdce snažil, jeho život se mi bohužel nepodařilo zachránit
Tak jsem zdědil opevněnou kamennou tvrz, cca 21čtverečních kilometrů půdy (z toho 42ha kvalitní orné půdy), několik vesnic pár set poddaných a rodový erb ... takže se dá říct, že pan Andre de Quebriac náleží k takové té urozené střední vrstvě