vzhledem k tomu, že agenti Bavora III mne přesvědčili, abych rozšířil řady jeho leníků, dovolil bych si požádat o nějaké rady do začátku, neboť musím pořídit prakticky kompletní výbavu, a to jak civilní tak bojovou.
Má postava bude zeman doprovázející spolu se svou družinou na turnaj svého seniora. Nijak zvlášť zámožný majitel jedné tvrze a přilehlé vesnice. Jeho majetkové poměry mu umožňují vlastnit solidní výbavu rytíře a vybavit pár lekooděnců, nicméně nemá již na to, aby investoval do drahých látek a bohatého zdobení.
Mam jistou představu o odívání, nicméně bych si rád ujasnil pár věcí.
Boty bych rád použil své stávající, tedy vysoké, v přírodní barvě, se zavazování vepředu, s kulatou špičkou a bez okapů. Pevně věřím, že jsou průchozí nebo je s nimi nějaký problém?
Jako základ civilu pak vlněné nohavice, lněné spodky a spodní suknici, vlněné cotte zdobené nějakým jednoduchým vyšívání a lemovkou, vlněnou kápi opět zdobenou výšivkou a podšitou lnem, čapku lemovanou kožešinou (s největší pravděpodobností stříbrná liška). Dále pak plášť, případně surrcotte zdobené kožešinovým lemem.
Pásek s tašvicí, přičemž si nejsem jistý, je na této úrovni je možné/nutné mít pásek zašitý v látce.
K tomu samozřejmě nějaké jednodušší a ne příliš honosné doplňky.
Bojové vybavení:
Prošívané nohavice s kovovými chrániči na kolena od P. Brožka. Prošívanice s dlouhým rukávem, límec a kukla (inspirací je mi Wothanova prošívanice na stránkách CV, které pracovně říkám kosmonaut), nýtovaná kroužkovka po lokty, nýtované kroužkové rukavice, nátepníky pobíjené železnými pásy, nýtovaná kroužková kukla a na ní pozdní kalota (a vím, že je to již zastaralý model) made by Vaněk.
Dále pak meč od páně Kalného v dřevěné pochvě obalené barvenou kůží a prkýnkový štít. Dlouhý vepředu a vzadu rozstřižený varkoč z černého brokátu (dar od seniora abych na turnaji dobře reprezentoval) a na něm můj erb, žlutá lilie (snad s ním není problém).
Vítám jakékoliv konstruktivní rady a připomínky
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Armin