taky tak, po tom roce 1340 se tyto doplňky začaly rychle šířit, z doby předtím znám jen jedny kovové ochrany předloktí z Manesse, ale to vyobrazení je taky myslím kresleno v té pozdější vlně.Kain píše:Ale potřeboval bych se zeptat - máte někdo vyobrazení nebo nález ochrany rukou a předloktí na 1. polovinu 14. století, když má kroužkovka kratší rukáv? Tak nějak vše, co znám, je až z druhé poloviny..
Kain
-
- Registrován: pon srp 17, 2009 10:38 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Kain
Sobotní chvilka lukostřelby:
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Moc pěknej toulec
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Takový toulce jsem viděl dělat larpaře z jekoru
Mě spíš zajímá ta vrchní suknice, možná se to jmenuje i jinak, tváří se jako kožená a co mě udivuje nejvíc je kratší než suknice pod ní, to se mi moc nezdá, nehledě k tomu že na Elišku mi přijdou krátké obě.
Ale jako svobodník neznám nejnovější dvorské mravy
Mě spíš zajímá ta vrchní suknice, možná se to jmenuje i jinak, tváří se jako kožená a co mě udivuje nejvíc je kratší než suknice pod ní, to se mi moc nezdá, nehledě k tomu že na Elišku mi přijdou krátké obě.
Ale jako svobodník neznám nejnovější dvorské mravy
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
Je kožená a bude mít ještě 8cm lem, ale to je jedno. Každopádně takhle udělané bych to viděl typicky někdy v době Poitiers, ostatně tomu odpovídá nejlíp i ten luk. Nicméně spodní cotte by prý mohlo být nad kolena už v době Rejčky, nějakých 1320...
Dostane, já ji totiž nosím i pod kroužkovku místo prošívky, a ta kroužkovka je delší....
-
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče nemohiu si pomoct, ale připadá mki to celé nějaké krátké... jak ta spodní tunika, tak ta vrchní.
Na Poitiers bych si to asi představit dokázal, dokonce i na Crécy, ale dřív asi opravdu jen těžko... nějak všude vidím délku tunik min ke kolenům a jen výjimečně (a to vesměs pouze u pracujících) nad kolena.
Na Poitiers bych si to asi představit dokázal, dokonce i na Crécy, ale dřív asi opravdu jen těžko... nějak všude vidím délku tunik min ke kolenům a jen výjimečně (a to vesměs pouze u pracujících) nad kolena.
Andre je buh! Modleme se k Andremu...
za nás je obvyklá délka po kolena, nebo níže, nicméně si nejsem jistý, jestli tady nezkrátila ta kožená tunika cotte pod ní, protože je adekvátně tuhá a natáhnout ji na cotte byla docela dřina (pamatuji si jak jsme kainovi povytahovali rukávy, které by jinak končily v polovině předloktí)
ACTA, NON VERBA
No jo, bál jsem se, že to řeknu, ale bude to chtít jinou - a když už, tak lovecko-cestovní komplet, nejlépe pod kolena, miparti, s kapucí, manžetama, knoflíkama atd. Máte pravdu, nutně ho potřebuju:-)
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Krásný střelecký fotky. Bude mi ctí s tebou a pod tebou jít do bitevní vřavy v barvách paní Anny (i když už se tak nejmenuje:)), ale jenom se mi úplně nezdá ten luk. Tohle je typickej EnglishLongbow. jsi si jistý že jeho používání v čechách není stejný přání jako moje bardycha? Hledal jsem teĎ po všech možnejch fórech a dostal jsem se k lukům tak po prsa, což odpovídá cca 150 cm nebo ve středu srovnyným, což by odpovídalo "importu" z východních končin.
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
Dobrá otázka. Ale
1) ELB je klasická konstrukce už někdy z neolitu. ELB se mu říká jen podle anglánů, co ho proslavili a vytunili.
2) tuhle konstrukci máme doloženu i z pevniny. Samozřejmě jistě se zde vyskytovaly i jiné konstrukce a hornbowem chybu neuděláš.
3) já se vracím z Anglie ze studií ( )a mám s sebou i lukaře a lučištníka, je hrozně drzý, ve dne spí a v noci zpívá divné písničky, ale ve výrobě luků se mu nikdo nevyrovná Mám i anglickou sponu a přezku...se svou postavou si to mohu dovolit.
1) ELB je klasická konstrukce už někdy z neolitu. ELB se mu říká jen podle anglánů, co ho proslavili a vytunili.
2) tuhle konstrukci máme doloženu i z pevniny. Samozřejmě jistě se zde vyskytovaly i jiné konstrukce a hornbowem chybu neuděláš.
3) já se vracím z Anglie ze studií ( )a mám s sebou i lukaře a lučištníka, je hrozně drzý, ve dne spí a v noci zpívá divné písničky, ale ve výrobě luků se mu nikdo nevyrovná Mám i anglickou sponu a přezku...se svou postavou si to mohu dovolit.
Hawkwind je jeden z nejlepších lidí, co znám. I když spí
Dovolil jsem si vyrobit nový pukléř. Protože si nemyslím, že by štítek do 30cm průměru někdo skládal z 8 a více destiček (pevnostní i praktické hledisko), napadlo mě, že by mohl být z jediného kusu. Ale ne placatého. Výsledek mé práce je zde - ten další už bude lepší