Dobrohost z Ronšperka a na Dvorci
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Dobrohost z Ronšperka a na Dvorci
Děkuji za slova chvály. Věru si je příliš nezasloužím. Musím se přiznat, že já na tomto kuse mám malý podíl. Pouze barva je mé dílo, zbytek je práce mé choti, samozřejmě v četně výšivky.
Kožešinka je nevím co. Dlouho jsme študovali, jak se to zvířátko jmenovalo za života a jisti si nejsme. Buď je to hafík, nebo nějaká podobná havěť. Myslím velikostně. Srst je polohrubá až hrubá. tak nevím. Polární liška?.......
Našel jsem to v mém kouzelném pytli s mrtvými zvířátky .
Kožešinka je nevím co. Dlouho jsme študovali, jak se to zvířátko jmenovalo za života a jisti si nejsme. Buď je to hafík, nebo nějaká podobná havěť. Myslím velikostně. Srst je polohrubá až hrubá. tak nevím. Polární liška?.......
Honor Supra Witam!
-
- Registrován: pon srp 17, 2009 10:38 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jak již jsem ti psal myslím na našem fóru, mě moc nesedí ten kožešinový lem, vím že to zní dost extrémě, ale z naší doby znám především podšívání kožešinou, když pominu nějaké specifické límce u plášťů a u pokrývek. Tak takovéto kožešinové lemy si vybavuji až z 15. století.Ronšperk píše:Tak tu mám další fotografii a další odění. Dobrohost v zimě na lovu vysoké.
Už jsme to řešili vícekrát - viz. oděvní účty. V edici např. Šmahel - Cesta Karla IV.bratr Bohuslav píše:Jak již jsem ti psal myslím na našem fóru, mě moc nesedí ten kožešinový lem, vím že to zní dost extrémě, ale z naší doby znám především podšívání kožešinou, když pominu nějaké specifické límce u plášťů a u pokrývek. Tak takovéto kožešinové lemy si vybavuji až z 15. století.Ronšperk píše:Tak tu mám další fotografii a další odění. Dobrohost v zimě na lovu vysoké.
ACTA, NON VERBA
Liška to nebude, spíš ten hafík. Jestli máš ještě někde zbytek té kožešiny a nafotíš ji z rubu i z líce, tak bych ti to možná řekla přesněji.Ronšperk píše:Děkuji za slova chvály. Věru si je příliš nezasloužím. Musím se přiznat, že já na tomto kuse mám malý podíl. Pouze barva je mé dílo, zbytek je práce mé choti, samozřejmě v četně výšivky.
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Na kožešinu jsem zapoměl....no nic snad tento týden.
Ale mohu sem frajersky dát fotku svého novějšího odění. Spodní růžová tunika je Bourette vyšívaný hedvábím. Svrchník je nelesklejší, nejtenčí, nejlehčí sukno co jsem sehnal. Podšívané vzorovanou velmi jemnou bavlnou a opět vyšíváno hedvábím a zdobeno říčními perličkami ve výšivce.
Opasek je kůže, kost a mosaz.
Děkuji panně ze Špernaku, za iluminaci.
Ale mohu sem frajersky dát fotku svého novějšího odění. Spodní růžová tunika je Bourette vyšívaný hedvábím. Svrchník je nelesklejší, nejtenčí, nejlehčí sukno co jsem sehnal. Podšívané vzorovanou velmi jemnou bavlnou a opět vyšíváno hedvábím a zdobeno říčními perličkami ve výšivce.
Opasek je kůže, kost a mosaz.
Děkuji panně ze Špernaku, za iluminaci.
Honor Supra Witam!
-
- Bydliště: Ješovice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No fuj, jdu závistí mlátit hlavou o něco hodně tvrdého
Věrnost k ženě se nesmí plést s věrností k pánovi. Pána si člověk volí na celý život
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Brrrr!
Kéž bych takhle hnusně uměla vyšívat taky
Kéž bych takhle hnusně uměla vyšívat taky
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Hnuusné. Ostatně jak jinak, ve vašem případě. Že.Ronšperk píše:Ještě detail
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To je výšivka nebo karetka?
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
- Eliza
- Bydliště: Mýto [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Výšivka. Řetízkový, stonkový a plný steh a malba jehlou. Doba cca 2 měsíce po nocích
Elizabeth z Ronšperka
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
A víš, kolik nocí teď kvůli tomu nebudeme spát my?
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Eliza
- Bydliště: Mýto [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Aby manžel nedělal ostudu s hrubě vyšívanou taštičkou k brokátu, byl na Vánoce obdarován.
Bavlněný podklad, výšivka hedvábí, podšívka hedvábí, tkaná stuha na stávku bavlna a skleněné korálky, šňůrka na stažení směs hedvábí a len, ozdobeno - hedvábné střapečky, stříbené bezantíky, skleněné korálky a červený karneol.
Uploaded with ImageShack.us
Bavlněný podklad, výšivka hedvábí, podšívka hedvábí, tkaná stuha na stávku bavlna a skleněné korálky, šňůrka na stažení směs hedvábí a len, ozdobeno - hedvábné střapečky, stříbené bezantíky, skleněné korálky a červený karneol.
Uploaded with ImageShack.us
Elizabeth z Ronšperka