Bohoslužba na akcích hradeckého dvora
Bohoslužba na akcích hradeckého dvora
Líbila se mi děkovná bohoslužba, sloužená otcem Janem po skončení turnaje. kázání bylo oslovující, zpěv okouzlující, atmosféra velmi příjemná. Stejně tak budeme pokračovat v tradici žehnání při zahajování turnaje. Myslím že to jednak neodmyslitelně k tomuto pojetí patří a druhak nám to dává duchovní rozměr.
Nicméně mně zajímá váš názor, takže co vy na to?
Nicméně mně zajímá váš názor, takže co vy na to?
ACTA, NON VERBA
- Vladimiros Hatalmas
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Hecht z Rosic
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
To zní dobře a současně by to zklidnilo nedělní balící šílenstvíHecht z Rosic píše:Pěkná by byla i mše v neděli ráno, ale chápu, že v atmosféře všeobecného balení a odjíždění by to bylo těžko realizovatelné.
Hm, co ji sloužit před společnou nedělní snídaní, nebo bezprostředně po ní?
ACTA, NON VERBA
- Vladan z Řepice
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
- Janovicz
Re:
Vladan z Řepice píše:Ač jsem nekatolík, velice se mi Bohoslužba líbila. Jen více takovýchto církervních úkonů, jak řekl Maršálek, dává to jiný rozměr.
Ač jsem katolík, moc bych to s tím nepřeháněl Upřímně ( a nekamenujte mne prosím, preferuji setnutí... ) mi to více připadá jako předvádění ( nechci použít slovo komedie ) než jako bohoslužba
Viva Špernak
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bohoslužba na akcích hradeckého dvora
Já jsem teda nevěřící, ale připadá mi že když tu bohoslužbu slouží skutečný farář, tak to žádná komedie není, má to úroveň a je to příjemný zážitek i pro nás "pohany"
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
I když jsem pohan souhlasím s bohoslužbou. Samozřejmě před snídaní.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
otec Jan bude asi muset odjet v sobotu bezprostředně po turnaji, takže budou páteční nespory a sobotní žehnání v rámci zahajování turnaje
ACTA, NON VERBA
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já myslím, že Pánu bohoslužby nevadí i mimo zažitý rytus. Konec konců jsou pro nás lidi. A dost lidí na turnaji věřících je a pro ně to smysl má. Jak čtu Janovicz také. Ostatním neuškodí alespoň být účastni.
Na našem táboření otec Jan pravidelně sloužívá mši. Což je velmi slavnostní chvíle z celého týdne pro všechny, byť katolíků je tam poskrovnu.
Na našem táboření otec Jan pravidelně sloužívá mši. Což je velmi slavnostní chvíle z celého týdne pro všechny, byť katolíků je tam poskrovnu.
Honor Supra Witam!
- Janovicz
Pokud by bylo součástí i Proměňování ( což, pokud se nemýlím na posledním turnaji nebylo ) byl bych velmi rád, bez něj je to řekl bych, takové polovičaté.
Viva Špernak
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No když to bude v neděli .
Já nevím to řekne asi Otec Jan poslední slovo. Jestli bude sloužit mši na turnaji, ale moc nehádám.
Já nevím to řekne asi Otec Jan poslední slovo. Jestli bude sloužit mši na turnaji, ale moc nehádám.
Honor Supra Witam!