Ronšperk píše:Já bych upravil i tu prošívku. To máš na můj vkus také takovou "samurajskou" (ramena výš než hlava). Já vím, že mi na to řekneš teze o krytí ramen, ale pohledově mi to vůbec do Evropy nesedí. Potažmo ten varkoč to samé. Rozšířit a zkosit ramena.
- prošivka.JPG (80.05 KiB) Zobrazeno 13185 x
Tady je snad dobře vidět, proč se nedomnívám, že bych měl ramena výše než hlavu, ale na jiných fotkách to může vypadat jinak.
Problém je asi ve střihu, ta prošívka byla dělána jako archaická, volná, relativně dlouhá, ramena v podstatě nejsou řešena vůbec, protože u krku je látka jen přeložená, a při 30 vrstvách lnu to tvar ramena nezkopíruje, a dodatečně vyřezávat klín se mi opravdu nechce. Až budu dělat další prošívku bude už vypadat jinak.
Další věc jsou ta" křidýlka" u rukávu, ta by tam být nemusela, ale zjednodušilo mi to napojení, kdy jsem nemusel řešit zeslabení prošívky v místě napojení rukávu a průramku, navíc se mi osvědčily, když si prošívku sundavám, nemusím mít strach, že něco utrhnu a dobře chrání ramenní kloub i bez dodatečné ochrany.