Klání trubadůrů
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Klání trubadůrů
no šak - o tom to je ne? Dostaneš.
tedy - pokud to nebude potěhem
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
no, někteří pánové.... ehm, to už jsme ale daleko od poezieSpakona píše:no šak - o tom to je ne? Dostaneš.
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
proč daleko? ona je to někdy poezie sama o sobě
se říká že to bylo jedna báseň ne?
se říká že to bylo jedna báseň ne?
Na vaše přání se chystám přepsat verše pánů a doplnit je u každého autora iluminací v manessovském stylu
Prosím dámy o vyjádření, jak má být ten který pán vyobrazen - líbí se mi manessovské pojetí, tedy tak, jak je dotyčný znám, čím se proslavil, nebo co ho charakterizuje Takže dámy, jak pány vidíte?
Zatím se jedná o tyto pány:
Martin z Bílé
Dobrohost z Ronšperka
Hecht z Rosic
Poppe von Uechtritz
Adam z Dobřenic
Ivain de Merpins
Prosím dámy o vyjádření, jak má být ten který pán vyobrazen - líbí se mi manessovské pojetí, tedy tak, jak je dotyčný znám, čím se proslavil, nebo co ho charakterizuje Takže dámy, jak pány vidíte?
Zatím se jedná o tyto pány:
Martin z Bílé
Dobrohost z Ronšperka
Hecht z Rosic
Poppe von Uechtritz
Adam z Dobřenic
Ivain de Merpins
ACTA, NON VERBA
- Klára ze Sádku
- Registrován: pon kvě 10, 2010 10:04 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tohle bychom na vás, pánové, mohly s dámami upiklit důvěrně a pak až zveřejnit výsledek
Co vy na to, dámy? Zvládneme to přes kolektivní SZ, aby pánové byli překvapení?
Co vy na to, dámy? Zvládneme to přes kolektivní SZ, aby pánové byli překvapení?
On est snobs et c'est bon.
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že bychom mohly
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Klára ze Sádku
- Registrován: pon kvě 10, 2010 10:04 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Poslala jsem dámám společnou SZ.
Prosím, pokud ji některá dáma, která by se do diskuse chtěla zapojit, ve své schránce nenašla, tak mě popíchněte a já to napravím. Není to snaha někoho obejít, jen jsem hlava děravá a možná jsem si na všechny nevzpomněla.
Stejně tak pokud některá obeslaná dáma o toto společné téma zájem nemá, také mi prosím dejte vědět, ať Vám zbytečně nazahlcujeme poštu
Prosím, pokud ji některá dáma, která by se do diskuse chtěla zapojit, ve své schránce nenašla, tak mě popíchněte a já to napravím. Není to snaha někoho obejít, jen jsem hlava děravá a možná jsem si na všechny nevzpomněla.
Stejně tak pokud některá obeslaná dáma o toto společné téma zájem nemá, také mi prosím dejte vědět, ať Vám zbytečně nazahlcujeme poštu
- Spakona
Klárko možná bychom mohly zapojit i "paní Markétu" toliko nikuve dámu ale služebnou od paní Bavorové - projevila velké znalosti a cit pro poezii a hlavu plnou dobrých nápadů v jiných oblastech, třeba by mohla býti nápomocna
- Klára ze Sádku
- Klára ze Sádku
Pánové, společné rozhodnutí dam tedy zní takto:
Martin z Bílé - klečící pán během obřadu pasování na rytíře
Dobrohost z Ronšperka - obhlížející panství a dohlížející na pracující poddané ve společnosti své paní
Ivain de Merpins - v plné zbroji během turnaje vkleče přijímá zástavu od své paní, Terezka se batolí vedle nich
Hecht z Rosic - sedící na rozkvetlé louce zadumaný nad psaním veršů, s vavřínovým věncem coby atributem básníka
Adam z Dobřenic - usmívající se a rozmlouvající s čápem s rolničkami
Poppe von Uechtritz - sedící v řádovém oděvu u stolu při přípravě kázání pojídajíc pečenou kachničku
Dále bychom byly rády, kdyby u každého pasovaného rytíře byl symbolicky umístěn meč s rytířským pásem jako výraz naší úcty a našeho obdivu.
Všem dámám velice děkuji za spolupráci, za návrhy a společné rychlé rozhodnutí. Pánům pak znovu za všechny verše, kterými náš svět činíte malebnější, i za to, že tu pro nás jste a dáváte nám možnost plnit si společně své sny
A na tom trváme a žádní sokoli, chrti, hedvábné šlojíře a šňůry perel nás neobměkčí
Martin z Bílé - klečící pán během obřadu pasování na rytíře
Dobrohost z Ronšperka - obhlížející panství a dohlížející na pracující poddané ve společnosti své paní
Ivain de Merpins - v plné zbroji během turnaje vkleče přijímá zástavu od své paní, Terezka se batolí vedle nich
Hecht z Rosic - sedící na rozkvetlé louce zadumaný nad psaním veršů, s vavřínovým věncem coby atributem básníka
Adam z Dobřenic - usmívající se a rozmlouvající s čápem s rolničkami
Poppe von Uechtritz - sedící v řádovém oděvu u stolu při přípravě kázání pojídajíc pečenou kachničku
Dále bychom byly rády, kdyby u každého pasovaného rytíře byl symbolicky umístěn meč s rytířským pásem jako výraz naší úcty a našeho obdivu.
Všem dámám velice děkuji za spolupráci, za návrhy a společné rychlé rozhodnutí. Pánům pak znovu za všechny verše, kterými náš svět činíte malebnější, i za to, že tu pro nás jste a dáváte nám možnost plnit si společně své sny
A na tom trváme a žádní sokoli, chrti, hedvábné šlojíře a šňůry perel nás neobměkčí
- Spakona
ale rozhodně jimi nepohrdnemeKlára ze Sádku píše: A na tom trváme a žádní sokoli, chrti, hedvábné šlojíře a šňůry perel nás neobměkčí
Pěkné návrhy. Hlavně Ivain de Merpins tam bude dvakrát, to se dá jen podporovat
Jen zvažte, zda by paní z Ronšperka místo společnosti pracujícím poddaným neměla dělat společnost svému choti. Myslím, že by to ocenil on i poddaní
A nakonec - Poppe von Uechtritz - za tohle dámám zase něco složím
Jen zvažte, zda by paní z Ronšperka místo společnosti pracujícím poddaným neměla dělat společnost svému choti. Myslím, že by to ocenil on i poddaní
A nakonec - Poppe von Uechtritz - za tohle dámám zase něco složím
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Klára ze Sádku
Pozor, řečeno bylo pan Dobrohost dohlížející na pracující poddané ve společnosti své paní, nikoliv dohlížející na poddané pracující ve společnosti své paní
Tedy si rozumíme
Tedy si rozumíme
Chápu, poddaní zrovna nepracují, když jsou ve společnosti jeho paní, ale jinak jsou pracující lid Myslím, že si rozumíme. Dobře jste to vymyslely, dámy, jsem dojat. A poctěn. A panu Hechtovi by tam mohl malíř dokreslit lípu, vřes a slavíka
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Hecht z Rosic
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Taktéž jsem dojat a poctěn - vlastně až přespříliš. Domnívám se, že vavřínový věnec by měl patřit všem pánům, ne jen mně.
Jinak mi není nic dokreslovat potřeba, nerad bych se chlubil peřím starého dobrého Walthera.
Jinak mi není nic dokreslovat potřeba, nerad bych se chlubil peřím starého dobrého Walthera.
...liep âne leit mac niht gesîn.
swaz du gebiutest, daz leiste ich, friundîn mîn.
...wenne wilt du wider her zuo mir?
ôwê, du füerest mîn fröude sament dir!
swaz du gebiutest, daz leiste ich, friundîn mîn.
...wenne wilt du wider her zuo mir?
ôwê, du füerest mîn fröude sament dir!