Markéta z domu pana Bavora III. ze Strakonic
Re: Markéta z domu pana Bavora III. ze Strakonic
Klid Markéto ten obrázek z Manesse, který jsi sem dala, zobrazuje integrovanou kapuci gardekorpsu a to co vidíš je tedy jenom samotná kápě bez náprsenky
Máš to pěkné
Máš to pěkné
ACTA, NON VERBA
- Klára ze Sádku
- Registrován: pon kvě 10, 2010 10:04 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Na tomhle obrázku bude kapuce možná integrovaná ke svrchníku, takže tam by to bylo zase trošku jinak.
On est snobs et c'est bon.
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Zvlášť ta hrana, okraj, který kryje náramenici... No podle mě to teda není kapuca integrovaná ke gardecorpsu. Ale to je věc pohledu našeho a taky věc pohledu toho iluminátora, není to moc přesvědčivě nakreslené. Maciewkou bych neargumentoval, ta je o 50 let starší než my potřebujeme.Maršálek píše: zobrazuje integrovanou kapuci gardekorpsu
Nicméně pokud si nevezmeš kápi, která má ten okraj velký až pod prsa a stříhaný na nějaké střapaté cípky, což je skutečně známka až půlky století, tak s tím bez problémů obstojíš. Nesnažme se o nějakou unifikaci, v šířce toho okraje kápě se asi uplatňuje spíš praktičnost. Tahle délka je myslím úměrná tomu, aby dobře zakryla výstřih a naopak nepřekážela. Není ani módním výstřelkem, ani žádnou zastaralostí. Prostě normální kapuca. A pěkná. A knoflíček taky není problém. Když chceš, aby dobře chránila krk, jinak to nejde.
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
a máš jí pěkně hnusnou, a JÁ bych si jí na sebe NIKDY nevzala.
tak
tak
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ty máš teta co říkatSpakona píše:a máš jí pěkně hnusnou, a JÁ bych si jí na sebe NIKDY nevzala.
tak
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že tahle kápě ti bude dobře sloužit a ty knoflíčky vypadají velmi prakticky - bude se dobře oblíkat a hřát u krku. Dlouhá je myslím akortá, když se udělá kratší, tak mě třeba hodně vadí že táhne na hrudník
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Taky si myslím... navíc, dámy v kapucích tam jinak než v plášti nebo gardekorpsu nejsou...Posadowski píše:Zvlášť ta hrana, okraj, který kryje náramenici... No podle mě to teda není kapuca integrovaná ke gardecorpsu.
Ale ani u pánů se zobrazení moc neliší...
no... pod prsa jePosadowski píše: Nicméně pokud si nevezmeš kápi, která má ten okraj velký až pod prsa a stříhaný na nějaké střapaté cípky, což je skutečně známka až půlky století, tak s tím bez problémů obstojíš.
děkuji vám, za názor, fakt se mi ji nechtělo přešívat
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Není to sice Manolo Blahnik, ale stejně si pomalu začínám připadat jako Carrie Bradshaw
Zleva: až po červené samo domo. Ty potažené sametem samozřejmě na postavu nevyužiji, jsou na plesy. Zimní od Alana, chybí jim nadirkovat chlopeň. Poslední, zatím nejvíc nošené, od Bena. Zajímavé šněrování, které vždy, když se obouvám, proklínám.
Zleva: až po červené samo domo. Ty potažené sametem samozřejmě na postavu nevyužiji, jsou na plesy. Zimní od Alana, chybí jim nadirkovat chlopeň. Poslední, zatím nejvíc nošené, od Bena. Zajímavé šněrování, které vždy, když se obouvám, proklínám.
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
To je teda dobrá provokace, já mám dvoje
Markéta z Rosic paní na Doubravici
- Jitka z Dobeve
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Cože No to si snad dělá pr... Nemluvim.
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sepíšeme edikty proti přepychu služebnictva....
právě sem na to přišla - nějak tě ta tvoje paní přeplácí....
právě sem na to přišla - nějak tě ta tvoje paní přeplácí....
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
- Magdaléna
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Souhlas,já mám taky jen dvoje.A tohle se mi nelíbí.....Chci nové
- Paní Markéta
kupované mám taky jen dvoje, takže se nad vás zas tak nepovyšuju
a při obsluhování se prošoupe víc podrážek než při sezení u stolu
- Jitka z Dobeve
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
U stolu je to dobré, ale při tanci trpí
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ba právě, my si s dvěma až třemi páry opravdu hezkých kousků vystačíme, ale potřebujeme, abychom měli své pohodlí a nemusely vstávat od stolu více než je nutnéPaní Markéta píše:
Pěkná práce
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích