Tour de History 2012
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tour de History 2012
Zdravím přátelé a kamarádi.
O víkendu jsem se byl podívat v Českém Krumlově a byl jsem zděšen svojí nevědomostí o krásách české země. Tak mně napadlo, jestli by se našel ještě někdo další, kdo by v příštím roce byl ochotný strávit 3-4 víkendy v naší společnosti v některém krásném českém městě spojeném s historií našich "herních" rodů a předků.
Každý dům, který by se zúčastnil by připravil komentovanou procházku po městě. Pak by večer byla nějaká kratochvíle a druhý den ještě kratší procházka a odjezd.
Myslím, že by nám to vytvořilo další pěknou akcičku a navíc by nám to rozšířilo obzory.
Jako bonus bych pak viděl třeba pozvání domu de Merpins do jejich domovských lokací během června-července
Kdo by měl zájem pište, třeba z toho uděláme ohromný průvod jako byl na přednášce. Tour de Zlo.
O víkendu jsem se byl podívat v Českém Krumlově a byl jsem zděšen svojí nevědomostí o krásách české země. Tak mně napadlo, jestli by se našel ještě někdo další, kdo by v příštím roce byl ochotný strávit 3-4 víkendy v naší společnosti v některém krásném českém městě spojeném s historií našich "herních" rodů a předků.
Každý dům, který by se zúčastnil by připravil komentovanou procházku po městě. Pak by večer byla nějaká kratochvíle a druhý den ještě kratší procházka a odjezd.
Myslím, že by nám to vytvořilo další pěknou akcičku a navíc by nám to rozšířilo obzory.
Jako bonus bych pak viděl třeba pozvání domu de Merpins do jejich domovských lokací během června-července
Kdo by měl zájem pište, třeba z toho uděláme ohromný průvod jako byl na přednášce. Tour de Zlo.
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
Re: Tour de History 2012
Já rozhodně nejsem proti. Už jsme takhle dříve plánovali i společné seznámení s věnnými městy naší paní královny.
Pokud jde o mé domovské prostředí Merpins, Cognac, Tusson a Clougene, rád vás provedu, pokud si na tu cestu ušetřím, což se mi zatím nedaří
Pokud jde o mé domovské prostředí Merpins, Cognac, Tusson a Clougene, rád vás provedu, pokud si na tu cestu ušetřím, což se mi zatím nedaří
ACTA, NON VERBA
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Klidně můžeme nejdříve začít věnnými městy. Teda asi možná kromě HradceMaršálek píše:Už jsme takhle dříve plánovali i společné seznámení s věnnými městy naší paní královny.
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
- Jitka z Dobeve
- Bydliště: Strakonice [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Hradec taky! Nebo mě chceš snad ošidit o katedrálu Sv. Ducha?!
Můžeme klidně začít letos v říjnu, nebo v listopadu (to je tu seminář historie odívání)
ACTA, NON VERBA
-
- Registrován: pon zář 13, 2010 9:49 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Já jsem pro, byť teritorium mě známé je a priori jinde - jižní Čechy. Kdysi se můj taťka podílel na takovém naučném pořadu pro učitele /jmenovalo se to EXOD - exkurzní oddíl, myslím, že to bylo i jinde a ještě to i někde existuje/, trvalo to asi týden nebo dva a cílem bylo seznamovat učitele s památkami jižních Čech /Krajem pětilisté růže a kalicha/, určitě bych dal dohormady itinerář a vytáhnul z taťky i jiné zajímavosti. Jen se bojím, že kontakty, které bývaly, již asi nebudou /míním tím třeba různé faráře v kostelích atp. Navíc vím, že řada objektů je už značně v jiném stavu, leckdy naštěstí v lepším - třeba obě Kestřanské tvrze si pamatuji jako pusté, nyní jsou již opravé v soukromých rukách, nevím, jaká je přístupnost, ale myslím, že taťka někoho z té jedné učil:o)) /výhody tohoto povolání, pokud si vás žáci pamatují:o))/
Ale nebyla to jen gotika. Na druhou stranu, myslím, že takové renesanční Slavonice či Kratochvíle či barokní kostel na Lomci /změnšenina Sv. Petrského chrámu z Říma/, josu opravdu kouzelnými místy.
Pokud jde o města, tak rozhodně zvládnu ČB a pokusím se něco nastudovat k Vysokému Mýtu. JInak určitě si rád projdu hradec - a i muzeum, třeba model hradce jsme ještě neviděl.
Ale nebyla to jen gotika. Na druhou stranu, myslím, že takové renesanční Slavonice či Kratochvíle či barokní kostel na Lomci /změnšenina Sv. Petrského chrámu z Říma/, josu opravdu kouzelnými místy.
Pokud jde o města, tak rozhodně zvládnu ČB a pokusím se něco nastudovat k Vysokému Mýtu. JInak určitě si rád projdu hradec - a i muzeum, třeba model hradce jsme ještě neviděl.
-
- Registrován: pon zář 13, 2010 9:49 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
tak jsem koukal, že exod ještě existuje, je pro členy odborů ve školství, ale je možno i pro nečleny, viz:
http://www.tydenik-skolstvi.cz/archiv-c ... exod-2011/
http://www.tydenik-skolstvi.cz/archiv-c ... exod-2011/
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Kestřenské tvrze jsem navštívil loni v létě - ta více vlevo je zvenčí pěkná opravená, ale nepřístupná.
Ta vpravo je přístupná, právě probíhal záchranný průzkum studny, ale je to v podstatě staveniště....
Ta vpravo je přístupná, právě probíhal záchranný průzkum studny, ale je to v podstatě staveniště....
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
-
i to je postup, ja si je pamatuji obe ve stavu, kdy se do nich lezlo /tajne/, pres zavrene dvere ci pres zed a nebylo to tam moc pevne...kazdopadne jsou to objekty, ktere stoji za to i zvenci...
- Thracus
Dobrá vyhlašuji první výpravu Tour de Histo(e)ri
termín: víkend co bude seminář odívání
pro koho: pro všechny, co budou mít své krásnější nebo zručnější polovičky na semináři
kde: Hradec Králové
hostí: Maršálek ???
vstup: lahev dobrého pití
ubytování: jdu shánět
.................................................................................................................................
Přihlášení: Thracus
termín: víkend co bude seminář odívání
pro koho: pro všechny, co budou mít své krásnější nebo zručnější polovičky na semináři
kde: Hradec Králové
hostí: Maršálek ???
vstup: lahev dobrého pití
ubytování: jdu shánět
.................................................................................................................................
Přihlášení: Thracus
- Eliza
- Bydliště: Mýto [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pokud by byl zájem o západní Čechy, mohla bych v roce 2012-13. O provedení Plzní bych poprosila bývalého Vévodu, ví ještě více než já. Pak třeba Kladruby, Horšovský Týn, Stříbro..... (u Stříbra jsme spolumajiteli velké chalupy, tak možná po domluvě s ostatními bude i ubytování)
Elizabeth z Ronšperka
- Klára ze Sádku
- Registrován: pon kvě 10, 2010 10:04 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jsem původně z Českého Krumlova, můžu potahat uličkama, ale kontakti tam už nemám, ale pokud by se to spojilo s novhradskem - třeba by vypomohl pan z Vrcova?
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
- Thracus
Včera jsem se potkal s Kunáškem a ukazoval mi průvodce pro pedagogy po jižních Čechách, co vypracoval jeho tatínek. Bylo to hnusné a nikdy bych si to na sebe neoblékl. Ale akci bych podle toho klidně jel
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ahoj, skvělý nápad. Jsem z Budějovic, mohu tedy se podílet na přípravě. Mnohem zajímavější bych viděl ale ten Český Krumlov. Naše drahá Kriss od nás ze skupiny tam dělá průvodkyni na zámku, tedy by jsem si mohli u ní objednat svojí vlastní prohlídku
Jako vazal pánů z Krumlova jsem pro Krumlov!!!
Jako vazal pánů z Krumlova jsem pro Krumlov!!!
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.