František z Šešovic
- Klimberk
- Kontaktovat uživatele:
Re: František z Šešovic
Tak to jo, to je ale pěkně blbá práce takhle dělat tabulky.
- Palpatine
- Registrován: úte úno 09, 2010 4:43 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Na to konto bych se zeptal na kolik jsou relevantní ty lucerny co mají normální tabulkové sklo, a které pár lidí z dvora používá, nevím kdo je dělal, ale vespod a nahoře mají jakoby puklice z pěstního štítkuRonšperk píše:Je to technika relevantní na naší dobu?
Nic nedělá věci nevyhnutelnější, než přesvědčení o jejich nevyhnutelnosti
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
tak ta puklice tam patří - odvádí teplo které by jinak způsobilo popálení ruky při přenášení lampy a na tuhle taky přijde
pravda je že si nevybavuji lampičky o kterých mluvíš takže nemůžu říct nakolik jsou konkrétně relevantní
pravda je že si nevybavuji lampičky o kterých mluvíš takže nemůžu říct nakolik jsou konkrétně relevantní
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No ono dnes tabulkové sklo je drahá záležitost, ale v době o které mluvíme sklářské dílny jely minimálně 6 dní v týdnu. Co jsem viděl poháry, které my používáme, jako nobilita, v obyčejných měšťanských domech a i takovou hloupost jako lampičku na plovoucí knot ze skla, myslím, že tabulkové sklo, byť dnes drahé, nemuselo v době lucemburkově být až takovou vzácností. Zejména v městském prostředí.
Dnes by se dalo jako KM nahradit umělě kaženým sklem. Je jen o něco dražší než obyčejné sklo a má v sobě mnoho šlírů a bublin.
Dnes by se dalo jako KM nahradit umělě kaženým sklem. Je jen o něco dražší než obyčejné sklo a má v sobě mnoho šlírů a bublin.
Honor Supra Witam!
- Klimberk
- Kontaktovat uživatele:
Palpatine- nejspíše myslíš lapičky které vyrábí Roman !
- Romul
- Kontaktovat uživatele:
no dělal jsem je dle maciejovské bible tabulkové sklo tam je proto že to byla nejlevnější verze která pro tu lucernu přicházela vhod
Nyní hodina zmůže, co dlouhá dřív nemohla doba,
- Magdaléna
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
No je to pěkně hnusný....to bych nechtěla ani kdyby mi to nutili
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vzhledem k postavení si myslím, že je to vpořádku.
Problémové a drahé jsou větší plochy skla a to poměrně dlouhou dobu!
Jak doladíš povrch?
Problémové a drahé jsou větší plochy skla a to poměrně dlouhou dobu!
Jak doladíš povrch?
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
mno a musíme se pochlubit dalším kouskem do výbavy - pro změnu opět malou truhličkou
je zhotovena na motivy - http://www.metmuseum.org/Collections/se ... /170005895
je zhotovena na motivy - http://www.metmuseum.org/Collections/se ... /170005895
- Přílohy
-
- truhlmalá.jpg (63.44 KiB) Zobrazeno 13177 x
Naposledy upravil(a) Spakona dne pát črc 27, 2012 7:04 pm, celkem upraveno 1 x.
škoda, že letos nemám čas ani dílnu:-(((
Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho.
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Ježíš Nazaretský, Lukáš 22:36
- Spakona
pozlacené, aby neztrácely lesk a smaltované...
netuším jestli stihneme do turnaje udělat celé pásky, tak se musíme pochlubit alespoň takhle
netuším jestli stihneme do turnaje udělat celé pásky, tak se musíme pochlubit alespoň takhle
- Přílohy
-
- přezkymalé.JPG (97.77 KiB) Zobrazeno 13004 x
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
tak toto je asi zatím největší hnus jaký jsem v životě viděl. takový nevkus nemá snad ani Maršálek...... Že to sem vůbec dáváš, styď se.......
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM