odkazy - doplňky
Re: odkazy - doplňky
Máme už několik let obarvenou nemocniční deku iberií v pračce na zeleno. Není nijak sytá, modré pruhy tam zůstaly a trochu se srazila, ale obarvila se hezky stejnoměrně.
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Takže tady to máme... původní vzhled deky ještě s cedulkou, impregnované, neprané, a vzhled po barvení... barva chytla pěkně, ale je z toho taková larisa pokusím se ještě to nějak upravit, počesat, vykartáčovat...
poznámka - deka má dvě kila a byla barvena těmi přiloženými dvěma baleními Iberie
poznámka - deka má dvě kila a byla barvena těmi přiloženými dvěma baleními Iberie
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Výsledek vypadá opravdu dobře, mohla by si prosím tu deku teď po obarvení změřit? Chci vědět, o kolik se srazí.
Proč si prala dvakrát na 65 a 75? Jen pokus jak to bude bypadat? Nbo to mělo další důvod?
A ještě prosím vysvětlit, proč si přidávala sůl a ocet. Má to být asi kvůli ustálení barvy, na to má myslím Iberie samostatnou chemikálii. V zásadě by měla vlnu ustalovat sůl, jako slabá zásada a len ustaluje ocet jako kyselina (proto mi přijde zbytečný), já místo soli používám silnější vinný kámen - chemicky čistý hydrogenvinan draselný.
Nechci být zvědavý úplně zbytečně, ale občas se mně na barvení někdo ptá, ak dyž budu moci kvalifikov aně poradit zvýším si tržbu
Proč si prala dvakrát na 65 a 75? Jen pokus jak to bude bypadat? Nbo to mělo další důvod?
A ještě prosím vysvětlit, proč si přidávala sůl a ocet. Má to být asi kvůli ustálení barvy, na to má myslím Iberie samostatnou chemikálii. V zásadě by měla vlnu ustalovat sůl, jako slabá zásada a len ustaluje ocet jako kyselina (proto mi přijde zbytečný), já místo soli používám silnější vinný kámen - chemicky čistý hydrogenvinan draselný.
Nechci být zvědavý úplně zbytečně, ale občas se mně na barvení někdo ptá, ak dyž budu moci kvalifikov aně poradit zvýším si tržbu
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Takže práce kartáčem na šaty - ohromná spousta volných vláken, udělala jsem jen půlku jedné strany, pak vyfotila
rozdíl patrný spíš méně...
pak jsem to svěřila mechanizaci, plácla deku na koberec a z obou stran pečlivě vzala rotačním kartáčem na vysavači spousta modrých chlupů...
rozdíl patrný spíš méně...
pak jsem to svěřila mechanizaci, plácla deku na koberec a z obou stran pečlivě vzala rotačním kartáčem na vysavači spousta modrých chlupů...
Naposledy upravil(a) Paní Markéta dne ned dub 29, 2012 5:23 pm, celkem upraveno 1 x.
- Paní Markéta
Ve snaze přiblížit vzhled co nejvíc původní dece jsem ji pak na drsňáka vzala napařovací žehličkou...
- Paní Markéta
Pořád je vzhledově trochu víc jetá než nová, to by se asi musela žehlit pod tahem, aby dostala původní nekrabatost, ale vzhledem k tomu, co všechno jsem s ní vyváděla a jaké teploty má za sebou, není výsledek špatný. Porovnání struktur a změny rozměrů.
Pro Richarda...
prala jsem dvakrát, abych měla jistotu, že bude co nejvíc zbavená chemie, co je do ní napuštěná. Stejně tím smrděla i po druhém vyprání... ty teploty, to byl počáteční ostych z vlny (60°C) a pak jsem si řekla, že když budu barvit na 90°C, můžu to prát na víc, tak jsem to dala o kus výš, skáče mi to po patnácti... takže těc 75°C.
Sůl a ocet doporučuje výrobce barvy.
"Nasypte do bubnu skleničku soli. POZNÁMKA: U materiálů se složením z různých vláken, v kterých 60% tvoří vlna a/nebo hedvábí a/nebo polyamid, je třeba přidat při barvení ocet."
Tak jsem ho tam raději dala, používá se i při barvení vajec, tak proč ne
Pro Richarda...
prala jsem dvakrát, abych měla jistotu, že bude co nejvíc zbavená chemie, co je do ní napuštěná. Stejně tím smrděla i po druhém vyprání... ty teploty, to byl počáteční ostych z vlny (60°C) a pak jsem si řekla, že když budu barvit na 90°C, můžu to prát na víc, tak jsem to dala o kus výš, skáče mi to po patnácti... takže těc 75°C.
Sůl a ocet doporučuje výrobce barvy.
"Nasypte do bubnu skleničku soli. POZNÁMKA: U materiálů se složením z různých vláken, v kterých 60% tvoří vlna a/nebo hedvábí a/nebo polyamid, je třeba přidat při barvení ocet."
Tak jsem ho tam raději dala, používá se i při barvení vajec, tak proč ne
- richardrg
- Kontaktovat uživatele:
Odhaduju to ještě stále tak na 110 x 180 cm, to není zase tak úplně malý kus a výsledek není flekatý, myslím, že by to šlo používat. Díky za experiment.
Pro všechny, kdo by se chtěl pokusit tyto deky barvit a bude ochoten se podělit o fotky a zkušenosti nabízím slevu proti běžné ceně.
Pro všechny, kdo by se chtěl pokusit tyto deky barvit a bude ochoten se podělit o fotky a zkušenosti nabízím slevu proti běžné ceně.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
" Radit ostatním. "
Thales z Milétu
- Paní Markéta
Až seberu nějaké síly, tak Ti ji změřím... platí sleva i zpětně? budu barvit asi i tu druhou, takhle silnou vlnu jsem jinde neviděla, na plášť nebo gardecorps by byla dobrá, teplá...
myslím, že roli v barvení bude hrát i velikost pračky, máme hodně velký buben, když to tam bude nahňácané, bude riziko nechtěné batiky vyšší...
myslím, že roli v barvení bude hrát i velikost pračky, máme hodně velký buben, když to tam bude nahňácané, bude riziko nechtěné batiky vyšší...
Naposledy upravil(a) Paní Markéta dne ned dub 29, 2012 6:54 pm, celkem upraveno 1 x.
- Paní Markéta
Díky, Maršálku, ale většinu práce naštěstí oddřely stroje... jen doufám, že ta alergická reakce, pro kterou mě hospitalizovali, nebyla z toho barvení, nerada bych si to zopakovala
- Paní Markéta
Rozměry vysrážené deky cca 115(13)x 170 cm.
-
- Bydliště: Holýšov [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Paní Markéto,
jste naprosto úžasná! Děkuji za vyčerpávající info! Ale když to všechno vidím, raději udělám ten povlak. Tedy Maršálku - z jakého materiálu?
Děkuji
jste naprosto úžasná! Děkuji za vyčerpávající info! Ale když to všechno vidím, raději udělám ten povlak. Tedy Maršálku - z jakého materiálu?
Děkuji
- Paní Markéta
Jestli můžu za Maršálka, tak přiměřeně movitosti postavy, řekla bych. Univerzální bude len, hedvábí už je hodně hogofogo. Vlněné materiály koušou.
Paní Markéta píše:Jestli můžu za Maršálka, tak přiměřeně movitosti postavy, řekla bych. Univerzální bude len, hedvábí už je hodně hogofogo. Vlněné materiály koušou.
souhlas
ACTA, NON VERBA
-
- Bydliště: Holýšov [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Děkuji!