Ziemomysl píše:Tak sleduju že tadyk mě a Ikcovi psenka nepokvete
Tak víc reklamy - umlátit nás s ní
Ziemomysl píše:Tak sleduju že tadyk mě a Ikcovi psenka nepokvete
Naprostý souhlas. Záleží na příležitosti vše tahat sebou a na ubytovacích kapacitách měst. Které byli značné a mnohdy majetnější nobilita bydlela prostě v hotelu než ve stanu. Na druhou stranu viděl jsem i malby které znázorňovali jednoduché přístřešky z místní vegetace před nimiž se válel štít s erbem. A král Jan při své dvanáctidení cestě Praha paříž asi také netáhl stan....atd, atd.Maršálek píše:K postelím a vůbec bohatému vybavení stanů na akcích - běžnost stanů a běžnost jejich vybavení je velmi diskutabilní. To, že “naši“ velmoži své stany vybavují na prestižní akci typu turnaj asi není s ohledem na pojetí reprezentace dobové špatně, ale jenom stěží to lze přenášet na všechny sociální vrstvy, které rekonstruujeme. Mám za to, že většina lidí by na taženích i prestižních turnajích spala na slamníku, nikoli na posteli.
To, že se snažíme využívat konstrukční typy rozebíratelného nábytku pro vlastní pohodlí pak vychází logicky především za našich stávajících možností transportu. Je to náš vědomý ústupek v jinak poměrně náročné hře na co nejvěrnější reálie. Kdo si to nepřizná, ten se obelhává
P.S. postel je moc pěkná a stylově přeplácaná malbou
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů