Ne, ne, teď se trochu nechápeme - já si naopak myslím, že drtivá většina deskových obrazů (které mi prošlyrukana) znázorňující urozené ve zdobných vzorovaných látkách. Ostatně jako valná většina dochovaných originálů (mimo kostym.cz jsem viděl v Itálii mnoho dochovaných obřadní alb a ornátů a 99% bylo ze vzorovaných látek).Posadowski píše: Milý Andre,
Poslední dobou (a letošní turnaj i Tvoje obava mě v tom utvrzuje) pozoruji v našem projektu něco, co mě velmi znepokojilo: Velká většina lidí se zbavila nebo zbavuje sametových, brokátových a vůbec vzorovaných oděvů a nahrazuje je jednobarevným lnem a vlnou s odůvodněním, že se jedná o původní přírodní materiály a že se tak více blížíme historii.....
Mě jde o jinou věc - sebekriticky uznávám, že můj brokát o složení PES/viskoza (ač se mi jinak líbí) na fotkách vypadá hrozně umělohmotně... a proto teď hledám řešení, jak to zlepšit.
Jedno vím jistě, Quebriac na sobě ve dvorském prostředí nebude nikdy nosit len, ani nezdobenou jednobarevnou suknici, ať už z čehokoliv - není žádný chudák!
Ať už zvolím jakoukoliv látku, zdobená zajisté bude.... jen nevím po čem sáhnout. Jak píše Jarwiks -hrooooozně moc lilií
![Sad :-(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Opat píše:Je to o sociálním postavení, který chce André hrát. Až si vyjasní toto, může dojít na materiály, řekl bych. Čili dořešit kdeže se Bretonec v Čechách vzal a jakže se tu živí...
Já mám ve svém sociální postavení už nějakou dobu dost jasno... jediný problém je ten, že v Čechách se oběvím až za dva roky, a to v doprovodu budoucího krále Jana. Teď si jako obezličku pro zdůvodnění své přítomnosti beru určitý služební vztah k Petrovi z Aspeltu.
Jinak má postava je postavou francouzského baroneta z rodu, jež je zmiňován už k roku 1133 (tudíž celkem starý rod). Donedávna jsem byl druhorozený, není to však tak dlouho, co se můj starší a bezdětný bratr omylem na lovu nabodl zády na tesařskou sekeru... na tom lovu jsme byli pouze sami dva a ač jsem se ze srdce snažil, jeho život se mi bohužel nepodařilo zachránit
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Tak jsem zdědil opevněnou kamennou tvrz, cca 21čtverečních kilometrů půdy (z toho 42ha kvalitní orné půdy), několik vesnic pár set poddaných a rodový erb ... takže se dá říct, že pan Andre de Quebriac náleží k takové té urozené střední vrstvě
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)