![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Mimochodem, nemůžu si pomoci, ale feudalismus se mi z toho zamlouvá nejvíc.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ano, vstřícná edukační atmosféra - jako bych se vidělSpakona píše: A jinak je to plaz, ty debile!"
Hezky, moc příjemně jsi mě potěšila, nevěděl jsem, že někdo v téhle komunitě čte Jebavého.Dášenka píše:Což mě připomnělo taky takový tématický citátek![]()
"Učitelství jest těžký, robotný úřad, vysilující duši, ochromující fantazii, pijící sílu z organizmu; děti přicházející do školy jsou zlé, svéhlavé, bludně vychované bytosti, rafinované, zlomyslné, zhýčkané, zbloudilé, instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné; vracím se po pěti hodinách vyučování fyzicky i duševně vysílen, dizgustován, umrtven, zatemněn, tupý, mdlý a sešlý.
Pouze noc jest vyhražena mé duševní práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním."
Otokar Březina v dopise Anně Pammrové, 1892 (!)
Co se týče Jebavého, ještě zajímavější než korespondence s Pammrovou mi přijdou, nemluvím-li o jeho poezii, dopisy Emílii Lakomé, dlouholeté přítelkyni a kolegyni. Vyšel před několika lety obsáhlý svazek jejich korespondence, editor Petr Holman, vročení a vydavatele z hlavy nevím.Andre píše: Hezky, moc příjemně jsi mě potěšila, nevěděl jsem, že někdo v téhle komunitě čte Jebavého.
Hu!Šmoulové!Jan z Vracova píše:Keckaři jsou všude:
http://www.youtube.com/watch?v=yk2vR8w2 ... r_embedded
A to se dá někde vypůjčit? Nebo pronajmout?Maršálek píše:Dívčí castel, nebo Šárčina družina?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů