vtípky
- Hecht z Rosic
- Bydliště: Brno [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: vtípky
Staré, ale výstižné. A od doby, kdy jsem to četl posledně, tam přibyla spousta nových bodů.
Mimochodem, nemůžu si pomoci, ale feudalismus se mi z toho zamlouvá nejvíc.
Mimochodem, nemůžu si pomoci, ale feudalismus se mi z toho zamlouvá nejvíc.
...liep âne leit mac niht gesîn.
swaz du gebiutest, daz leiste ich, friundîn mîn.
...wenne wilt du wider her zuo mir?
ôwê, du füerest mîn fröude sament dir!
swaz du gebiutest, daz leiste ich, friundîn mîn.
...wenne wilt du wider her zuo mir?
ôwê, du füerest mîn fröude sament dir!
pár životních mouder:
Nic tak neomezuje svobodu slova jako rozbitá huba.
Dlouho jsme se té anekdotě pana šéfa smáli, než jsme pochopili, že jde o pracovní úkol.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
Nikdy neříkejte, ze se něco nedá, protože se vždy najde iniciativní blbec, který neví, že se to nedá a udělá to.
Nic tak neomezuje svobodu slova jako rozbitá huba.
Dlouho jsme se té anekdotě pana šéfa smáli, než jsme pochopili, že jde o pracovní úkol.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
Nikdy neříkejte, ze se něco nedá, protože se vždy najde iniciativní blbec, který neví, že se to nedá a udělá to.
ACTA, NON VERBA
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pokud žák v minulosti tvrdil, že krokodýl je ryba, byla to chyba.
Dnes to pochopitelně chyba není, nýbrž je to žákův osobitý vlastní názor, který
má právo zastávat. Na učiteli je, aby nezranil žákovu osobnost či nenarušil jeho
sebevědomí. Musí proto vytvořit vstřícnou edukační atmosféru a pro dané tvrzení
najít vhodnou interpretaci. Např.:"Správně, Pepo, krokodýl patří mezi ryby, taky mezi obojživelníky.I mezi tropický hmyz, zkrátka mezi všechny obyvatele afrických řek.Patří mezi ně, protože spolu s nimi tvoří jednu velkou šťastnou rodinu,které se říká ekosystém. A jinak je to plaz, ty debile!"
Dnes to pochopitelně chyba není, nýbrž je to žákův osobitý vlastní názor, který
má právo zastávat. Na učiteli je, aby nezranil žákovu osobnost či nenarušil jeho
sebevědomí. Musí proto vytvořit vstřícnou edukační atmosféru a pro dané tvrzení
najít vhodnou interpretaci. Např.:"Správně, Pepo, krokodýl patří mezi ryby, taky mezi obojživelníky.I mezi tropický hmyz, zkrátka mezi všechny obyvatele afrických řek.Patří mezi ně, protože spolu s nimi tvoří jednu velkou šťastnou rodinu,které se říká ekosystém. A jinak je to plaz, ty debile!"
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Ano, vstřícná edukační atmosféra - jako bych se vidělSpakona píše: A jinak je to plaz, ty debile!"
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
A slyšeli jste někdy tenhle vtip vyprávět Dominiku z Pasovar? To je panečku něco
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Dášenka
- Registrován: sob srp 02, 2008 1:13 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Což mě připomnělo taky takový tématický citátek
"Učitelství jest těžký, robotný úřad, vysilující duši, ochromující fantazii, pijící sílu z organizmu; děti přicházející do školy jsou zlé, svéhlavé, bludně vychované bytosti, rafinované, zlomyslné, zhýčkané, zbloudilé, instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné; vracím se po pěti hodinách vyučování fyzicky i duševně vysílen, dizgustován, umrtven, zatemněn, tupý, mdlý a sešlý.
Pouze noc jest vyhražena mé duševní práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním."
Otokar Březina v dopise Anně Pammrové, 1892 (!)
"Učitelství jest těžký, robotný úřad, vysilující duši, ochromující fantazii, pijící sílu z organizmu; děti přicházející do školy jsou zlé, svéhlavé, bludně vychované bytosti, rafinované, zlomyslné, zhýčkané, zbloudilé, instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné; vracím se po pěti hodinách vyučování fyzicky i duševně vysílen, dizgustován, umrtven, zatemněn, tupý, mdlý a sešlý.
Pouze noc jest vyhražena mé duševní práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním."
Markéta z Rožmberka, sezením na Horažďovicích
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Omlouvám se, ale nemuhu si toto odpustit. Opravdu nejde o žádnou placenou inzerci ze strany paní Eleanory ze Sádku, jen postava Jimrana získala jasný rozměr
http://bydleni.idnes.cz/hrad-sadek-ma-n ... bnosti_web
http://bydleni.idnes.cz/hrad-sadek-ma-n ... bnosti_web
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
ACTA, NON VERBA
- Thracus
- Registrován: pát bře 26, 2010 10:02 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tak takhle jsem se dneska cítil během komunikace s archivem pražškého arcibiskupství
- Přílohy
-
- 38279_139453216075396_100000321562404_258227_4970499_n.jpg (61.72 KiB) Zobrazeno 10163 x
Statečnost přikazuje nikdy nerušit dané slovo. Zato moudrost přikazuje nikdy to slovo nedávat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hezky, moc příjemně jsi mě potěšila, nevěděl jsem, že někdo v téhle komunitě čte Jebavého.Dášenka píše:Což mě připomnělo taky takový tématický citátek
Andre je buh! Modleme se k Andremu...
- Jan z Vracova
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Keckaři jsou všude:
http://www.youtube.com/watch?v=yk2vR8w2 ... r_embedded
"Rozvíjej se poupátko, nejkrásnější z květů,
od rána až do noci budeš vonět světu..."
od rána až do noci budeš vonět světu..."
-
- Registrován: pát črc 30, 2010 1:06 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Co se týče Jebavého, ještě zajímavější než korespondence s Pammrovou mi přijdou, nemluvím-li o jeho poezii, dopisy Emílii Lakomé, dlouholeté přítelkyni a kolegyni. Vyšel před několika lety obsáhlý svazek jejich korespondence, editor Petr Holman, vročení a vydavatele z hlavy nevím.Andre píše: Hezky, moc příjemně jsi mě potěšila, nevěděl jsem, že někdo v téhle komunitě čte Jebavého.
V případě zájmu s radostí rád zapůjčím do Bretaně i do Strakonic.
-
- Registrován: stř zář 16, 2009 8:23 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Hu!Šmoulové!Jan z Vracova píše:Keckaři jsou všude:
Dívčí castel, nebo Šárčina družina?
- Přílohy
-
- 0_3a444_5c578cd7_orig.jpg (296.78 KiB) Zobrazeno 10011 x
ACTA, NON VERBA
- Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
A to se dá někde vypůjčit? Nebo pronajmout?Maršálek píše:Dívčí castel, nebo Šárčina družina?