Podšitý je jemnou černou vlnou
Re: Maršálek
...nu tak já ho tedy koupím, slevička by byla? Hm, povolení k prodeji máš?
ACTA, NON VERBA
Abych pořád jenom nespal - dlouho jsem váhal, ale zlomilo mně to, že "zlaté" ostruhy stejného typu má již více lidí 
Smaltem zdobené rytířské ostruhy, s červeným řemením a stříbřenými květinovými nýty dvou typů.
Smaltem zdobené rytířské ostruhy, s červeným řemením a stříbřenými květinovými nýty dvou typů.
- Přílohy
-
- DSCF2597.JPG (70.85 KiB) Zobrazeno 17242 x
-
- DSCF2591.JPG (53.4 KiB) Zobrazeno 17242 x
ACTA, NON VERBA
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Můžu se zeptat, k tomu smaltu? Hloubil jsi prvně do ostruh prohlubně pro smalt a pak nanesl prášek?
zajímá mě postup
zajímá mě postup
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Nehloubil, s ohledem na skupenství smaltu. Mám smalt v tekutém skupenství - zdroj netajím, ale obchodní název neznám, dostal jsem ho darem od kolegů za protislužbu (už se mně ptalo více lidí a asi to působí hloupě)
Pracuje se s ním pohodlně a dobře drží i na kolmých plochách - zavadne tak do 5ti minut, možná dříve. Je nízkotavný (kvůli restaurování šperků) a jak dobře podotkl Figura, k původním smaltům má daleko, stejně jako dnešní "železo" k původnímu.
S práškovým jsem ještě nepracoval, byť ho doma mám taky. S tím ale pracovala Dášenka, takže doporučuji obrátit se na ni
S práškovým jsem ještě nepracoval, byť ho doma mám taky. S tím ale pracovala Dášenka, takže doporučuji obrátit se na ni
ACTA, NON VERBA
Dělám si novou pochvu a pás k meči. Dobrá zpráva pro všechny - vůbec nestíhám 
ACTA, NON VERBA
Když jsem před lety odjížděl z Merpins, vzal jsem si domovský kámen, abych nezapoměl svůj původ. Už je to 16 let...
reliéf úplného erbu - realizace ve vápenci, stylizovaná jako fragment, Merpins 1996
Děkuji fotografovi, který ho na Velharticích zvěčnil
reliéf úplného erbu - realizace ve vápenci, stylizovaná jako fragment, Merpins 1996
Děkuji fotografovi, který ho na Velharticích zvěčnil
- Přílohy
-
- erb Merpins.jpg (444.92 KiB) Zobrazeno 16820 x
ACTA, NON VERBA
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
fotka je od Páva Lučištníka - pokud chceš originál fotky můžu mu napsat aby ti ho poskytl nebo ti dát na něj kontakt 
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Krásná práce. Chodil jsme se na něj dívat 
Werner I. z Pořešína,
Obnovuji a doplňuji výbavu, který se prostě nošením opotřebovává
Jednoduchý klobouk, potahovaný rudým sametem a zeleným brokátek, vytkávaným kovovou nití. na ní je opět našpendlený látkový diadém, který mi asi žena sebere
Je to ten Manesovský, výzaný vzadu na stuhu, který nosí muži i ženy.
Dále jednoduchý barvený opasek se smaltovanými bezanty, určený jako úzký pás ke zbroji, abych pořád nechodil jako křupan.
Jednoduchý klobouk, potahovaný rudým sametem a zeleným brokátek, vytkávaným kovovou nití. na ní je opět našpendlený látkový diadém, který mi asi žena sebere
Dále jednoduchý barvený opasek se smaltovanými bezanty, určený jako úzký pás ke zbroji, abych pořád nechodil jako křupan.
- Přílohy
-
- Snímek 014.jpg (70.44 KiB) Zobrazeno 16710 x
-
- Snímek 019.jpg (120.85 KiB) Zobrazeno 16710 x
ACTA, NON VERBA
Nový meč s pochvou v bílé kůži a rytířským pásem, zdobeným smaltovanými bezanty. Měl jsem ho poprvé na letošním Libušínském festivalu historie. Botka je stříbřená, zdobená smaltem. Nicméně dostává dost zabrat a tak je otázka, jak dlouho vydrží pěkná.
Výrobce meče Hugo, dřevěná pochva a botka Křižák, potažení pochvy, vývaz a řemení se smaltováním bezantů já. Střídají se tam květinové bezanty s červeným a zeleným středem, prokládané dalším motivem. Přezka a nákončí decentně smaltované.
Výrobce meče Hugo, dřevěná pochva a botka Křižák, potažení pochvy, vývaz a řemení se smaltováním bezantů já. Střídají se tam květinové bezanty s červeným a zeleným středem, prokládané dalším motivem. Přezka a nákončí decentně smaltované.
- Přílohy
-
- Snímek 007.jpg (98.09 KiB) Zobrazeno 16709 x
-
- Snímek 008.jpg (150.31 KiB) Zobrazeno 16709 x
-
- Snímek 010.jpg (46.57 KiB) Zobrazeno 16709 x
ACTA, NON VERBA
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Ani nemám odvahu to ukázat svému muži 
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Bestian
Meč vypadá moc pěkně 
Werner I. z Pořešína,
- Bestian
Šup sem s ní! 
Werner I. z Pořešína,