Re: Maršálek
...nu tak já ho tedy koupím, slevička by byla? Hm, povolení k prodeji máš?
Podšitý je jemnou černou vlnou
Podšitý je jemnou černou vlnou
ACTA, NON VERBA
Abych pořád jenom nespal - dlouho jsem váhal, ale zlomilo mně to, že "zlaté" ostruhy stejného typu má již více lidí
Smaltem zdobené rytířské ostruhy, s červeným řemením a stříbřenými květinovými nýty dvou typů.
Smaltem zdobené rytířské ostruhy, s červeným řemením a stříbřenými květinovými nýty dvou typů.
- Přílohy
-
- DSCF2597.JPG (70.85 KiB) Zobrazeno 12810 x
-
- DSCF2591.JPG (53.4 KiB) Zobrazeno 12810 x
ACTA, NON VERBA
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Můžu se zeptat, k tomu smaltu? Hloubil jsi prvně do ostruh prohlubně pro smalt a pak nanesl prášek?
zajímá mě postup
zajímá mě postup
Werner I. z Pořešína,
bratr Pribyslava II. z Pořešína,
věrný přítel, rádce a lovčí Petra I. z Rožmberka.
Nehloubil, s ohledem na skupenství smaltu. Mám smalt v tekutém skupenství - zdroj netajím, ale obchodní název neznám, dostal jsem ho darem od kolegů za protislužbu (už se mně ptalo více lidí a asi to působí hloupě) Pracuje se s ním pohodlně a dobře drží i na kolmých plochách - zavadne tak do 5ti minut, možná dříve. Je nízkotavný (kvůli restaurování šperků) a jak dobře podotkl Figura, k původním smaltům má daleko, stejně jako dnešní "železo" k původnímu.
S práškovým jsem ještě nepracoval, byť ho doma mám taky. S tím ale pracovala Dášenka, takže doporučuji obrátit se na ni
S práškovým jsem ještě nepracoval, byť ho doma mám taky. S tím ale pracovala Dášenka, takže doporučuji obrátit se na ni
ACTA, NON VERBA
Dělám si novou pochvu a pás k meči. Dobrá zpráva pro všechny - vůbec nestíhám
ACTA, NON VERBA
Když jsem před lety odjížděl z Merpins, vzal jsem si domovský kámen, abych nezapoměl svůj původ. Už je to 16 let...
reliéf úplného erbu - realizace ve vápenci, stylizovaná jako fragment, Merpins 1996
Děkuji fotografovi, který ho na Velharticích zvěčnil
reliéf úplného erbu - realizace ve vápenci, stylizovaná jako fragment, Merpins 1996
Děkuji fotografovi, který ho na Velharticích zvěčnil
- Přílohy
-
- erb Merpins.jpg (444.92 KiB) Zobrazeno 12388 x
ACTA, NON VERBA
- Spakona
- Registrován: pát říj 09, 2009 9:03 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
fotka je od Páva Lučištníka - pokud chceš originál fotky můžu mu napsat aby ti ho poskytl nebo ti dát na něj kontakt
Radegunda dcera Kazimíra Nemravy z Chudobína
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Zatímco většina žen dělá kariéru přes žalud, já jí dělám přes žaludek
- Bestian
- Bydliště: ČB [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Krásná práce. Chodil jsme se na něj dívat
Werner I. z Pořešína,
Obnovuji a doplňuji výbavu, který se prostě nošením opotřebovává
Jednoduchý klobouk, potahovaný rudým sametem a zeleným brokátek, vytkávaným kovovou nití. na ní je opět našpendlený látkový diadém, který mi asi žena sebere Je to ten Manesovský, výzaný vzadu na stuhu, který nosí muži i ženy.
Dále jednoduchý barvený opasek se smaltovanými bezanty, určený jako úzký pás ke zbroji, abych pořád nechodil jako křupan.
Jednoduchý klobouk, potahovaný rudým sametem a zeleným brokátek, vytkávaným kovovou nití. na ní je opět našpendlený látkový diadém, který mi asi žena sebere Je to ten Manesovský, výzaný vzadu na stuhu, který nosí muži i ženy.
Dále jednoduchý barvený opasek se smaltovanými bezanty, určený jako úzký pás ke zbroji, abych pořád nechodil jako křupan.
- Přílohy
-
- Snímek 014.jpg (70.44 KiB) Zobrazeno 12278 x
-
- Snímek 019.jpg (120.85 KiB) Zobrazeno 12278 x
ACTA, NON VERBA
Nový meč s pochvou v bílé kůži a rytířským pásem, zdobeným smaltovanými bezanty. Měl jsem ho poprvé na letošním Libušínském festivalu historie. Botka je stříbřená, zdobená smaltem. Nicméně dostává dost zabrat a tak je otázka, jak dlouho vydrží pěkná.
Výrobce meče Hugo, dřevěná pochva a botka Křižák, potažení pochvy, vývaz a řemení se smaltováním bezantů já. Střídají se tam květinové bezanty s červeným a zeleným středem, prokládané dalším motivem. Přezka a nákončí decentně smaltované.
Výrobce meče Hugo, dřevěná pochva a botka Křižák, potažení pochvy, vývaz a řemení se smaltováním bezantů já. Střídají se tam květinové bezanty s červeným a zeleným středem, prokládané dalším motivem. Přezka a nákončí decentně smaltované.
- Přílohy
-
- Snímek 007.jpg (98.09 KiB) Zobrazeno 12277 x
-
- Snímek 008.jpg (150.31 KiB) Zobrazeno 12277 x
-
- Snímek 010.jpg (46.57 KiB) Zobrazeno 12277 x
ACTA, NON VERBA
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Ani nemám odvahu to ukázat svému muži
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Bestian
Meč vypadá moc pěkně
Werner I. z Pořešína,
- Bestian
Šup sem s ní!
Werner I. z Pořešína,