Vzant z Lomnice
- Komoří
- Bydliště: Hoděšovice 155, Býšť 533 22 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vzant z Lomnice
Pokusím se zde nastínit něco o své postavě Vznata z Lomnice, co jsem posháněl a vyzvěděl.
V jihozápadním cípu okresu Blansko leží městečko Lomnice a na návrší nad ním se nalézá zámek, jehož stavba skrývá středověký hrad, založený v 2. polovině 13. století. S přídomkem "z Lomnice" se roku 1281 píše Vznata z rodu Tasovců. Roku 1293 se uvádí jeho syn Tas a vnukové Jan, Tas a Vznata. Počátkem 14. století drží lomnické zboží Vznata ( což jsem zřejmě já, což není až tak lehké říci, pro velikou rodovou oblibu v několika málo jménech), který měl syny Pročka, Jana, Tasa a Ješka, jenž se uvádějí kolem roku 1339. V polovině 14. století vlastní panství Vznata z Lomnice a roku 1390 je drží jeho syn Jan. Kromě samotné Lomnice patří v této době k panství též Rašov, Brusná, Veselí, Ochoz, Synalov, Strhaře, Osiky, Znětín, Přibyslavice, díl Brumova a díl Bedřichova.
Rodovým erbem je černé křídlo na stříbrném pozadí a dále jsem si ponechal v úžívání znak osobní, tedy stříbrnou věž stojící v červených plamenech na černém pozadí.
V projektu zatávám místo komořího Její Milosti, kdy spravuji zejména věci právního ražení.
V jihozápadním cípu okresu Blansko leží městečko Lomnice a na návrší nad ním se nalézá zámek, jehož stavba skrývá středověký hrad, založený v 2. polovině 13. století. S přídomkem "z Lomnice" se roku 1281 píše Vznata z rodu Tasovců. Roku 1293 se uvádí jeho syn Tas a vnukové Jan, Tas a Vznata. Počátkem 14. století drží lomnické zboží Vznata ( což jsem zřejmě já, což není až tak lehké říci, pro velikou rodovou oblibu v několika málo jménech), který měl syny Pročka, Jana, Tasa a Ješka, jenž se uvádějí kolem roku 1339. V polovině 14. století vlastní panství Vznata z Lomnice a roku 1390 je drží jeho syn Jan. Kromě samotné Lomnice patří v této době k panství též Rašov, Brusná, Veselí, Ochoz, Synalov, Strhaře, Osiky, Znětín, Přibyslavice, díl Brumova a díl Bedřichova.
Rodovým erbem je černé křídlo na stříbrném pozadí a dále jsem si ponechal v úžívání znak osobní, tedy stříbrnou věž stojící v červených plamenech na černém pozadí.
V projektu zatávám místo komořího Její Milosti, kdy spravuji zejména věci právního ražení.
Vae Victis!
- Komoří
- Bydliště: Hoděšovice 155, Býšť 533 22 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Vzant z Lomnice
Několik málo kostýmů a dalšího vybavení
- Přílohy
-
- lovecký kostým, šedá hrubší vlna podšitá hnědým lnem, spínáné rukávy na knoflíky, nyní již spodní lem a lem kapuce obšit lyškou, čepec plstěný, obšitý králičinou a pošitý bezanty
- Lovecký kostým11.JPG (146.59 KiB) Zobrazeno 18267 x
-
- cestovní zimní, dyftýnový kabátec, dyftýnová kápě
- cestovní s pláštěm a kápí 11.JPG (207.62 KiB) Zobrazeno 18267 x
-
- cestovní odění zimní, sametový čepec, bavlněná spodní košile, dyftýnový kabátec
- cestovní s čepcem 11.JPG (225.25 KiB) Zobrazeno 18267 x
Vae Victis!
- Komoří
Další...
- Přílohy
-
- detail lovekého kostýmu s nasazenou kapucí na čepci
- Lovecký kostým 12.JPG (182.9 KiB) Zobrazeno 18267 x
-
- kabátec erbovní, bavlna s vymalovanými křídly, rukávy s prostřihy, červený kožený barvený pás a červený samotová tašvice s bezanty
- Erbovní kabátec11.jpg (18.17 KiB) Zobrazeno 18267 x
Vae Victis!
- Komoří
zbrojné odění
- Přílohy
-
- foto z turnaje 2009, prošívaný spodní kabátec, potaženo vínovým brokátem, na loktech našita ochrana kloubu
- V prošívce11.jpg (33.23 KiB) Zobrazeno 18266 x
-
- foto ve zbroji z Libušína 2010, kroužkový komplet, lebka na batwatu se závěsem, černý varkoč s erbovnímy znaky
- Ve zbroji11.jpg (24.49 KiB) Zobrazeno 18266 x
Vae Victis!
- Komoří
Nové zbrojné rukavice
- Přílohy
-
- prošívané rukavice po došití
- Prošívané rukavice11.JPG (186.12 KiB) Zobrazeno 18265 x
-
- další pohled
- Prošívané rukavice 12.JPG (185.27 KiB) Zobrazeno 18265 x
Vae Victis!
- Komoří
Druhá fáze, pošití kroužky, sssamozřejmě nýtovanými, totožnými s materiálem košile( díky Pohrobkovi)
- Přílohy
-
- Rukavice pošité kroužky (1).jpg (155.46 KiB) Zobrazeno 18266 x
-
- Rukavice pošité kroužky.jpg (108.4 KiB) Zobrazeno 18266 x
Vae Victis!
ten šedý lovecký kabátec vypadá dobře k loveckému kompletu - nekombinoval bych dlouhý nůž s dlouhou dýkou.
ke zbrojnému odění - zahodil bych ten hnědý závěsník na palcát. já ho nosím roky volně zastrčený za opaskem a funguje to. navíc to nevypadá špatně (a ten závěsník ano)
ke zbrojnému odění - zahodil bych ten hnědý závěsník na palcát. já ho nosím roky volně zastrčený za opaskem a funguje to. navíc to nevypadá špatně (a ten závěsník ano)
ACTA, NON VERBA
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Trocha výšivek by rovněž přidala panu z Lomnice na důležitosti. Je to takové strohé
Honor Supra Witam!
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ale kdež pán z Lomnice a jehla. To takhle kopí a kanec to jo.
To musíš ulovit sličnou pannu a její sličné ručky
To musíš ulovit sličnou pannu a její sličné ručky
Honor Supra Witam!
- Komoří
Copak o to, to já ulovil, a dobře, ale když ony ručičky jsou nyní zaneprázdněny dcerkou a budou dcerami.
Snad později, nebo že by nějaká jiné ochotná slyčná panna či paní, mi pomohla při zdobení mých oděvů?
Snad později, nebo že by nějaká jiné ochotná slyčná panna či paní, mi pomohla při zdobení mých oděvů?
Vae Victis!
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Jj taky mi tam chybí nějaké zdobení
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Myslím že můj Pán chtěl od Vás slyšet asi něco jiného...Markéta z Rosic píše:Jj taky mi tam chybí nějaké zdobení
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
- Komoří
Jak jsi důvtipný, milý Pohrobku. Jsem rád, že patříš pod moji korouhev.
A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?
A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?
Vae Victis!
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tedy, nechápu, proč musí být vyšívačka sličná možná kdybys zkusil generaci maminek a babiček, pochodil bys snázKomoří píše: A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?
Jinak, v zimě možná budu mít čas, až vyšiju svoje, takže bys kdyžtak i věděl, do čeho jdeš.