Vzant z Lomnice
- Komoří
- Bydliště: Hoděšovice 155, Býšť 533 22 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vzant z Lomnice
Pokusím se zde nastínit něco o své postavě Vznata z Lomnice, co jsem posháněl a vyzvěděl.
V jihozápadním cípu okresu Blansko leží městečko Lomnice a na návrší nad ním se nalézá zámek, jehož stavba skrývá středověký hrad, založený v 2. polovině 13. století. S přídomkem "z Lomnice" se roku 1281 píše Vznata z rodu Tasovců. Roku 1293 se uvádí jeho syn Tas a vnukové Jan, Tas a Vznata. Počátkem 14. století drží lomnické zboží Vznata ( což jsem zřejmě já, což není až tak lehké říci, pro velikou rodovou oblibu v několika málo jménech), který měl syny Pročka, Jana, Tasa a Ješka, jenž se uvádějí kolem roku 1339. V polovině 14. století vlastní panství Vznata z Lomnice a roku 1390 je drží jeho syn Jan. Kromě samotné Lomnice patří v této době k panství též Rašov, Brusná, Veselí, Ochoz, Synalov, Strhaře, Osiky, Znětín, Přibyslavice, díl Brumova a díl Bedřichova.
Rodovým erbem je černé křídlo na stříbrném pozadí a dále jsem si ponechal v úžívání znak osobní, tedy stříbrnou věž stojící v červených plamenech na černém pozadí.
V projektu zatávám místo komořího Její Milosti, kdy spravuji zejména věci právního ražení.
V jihozápadním cípu okresu Blansko leží městečko Lomnice a na návrší nad ním se nalézá zámek, jehož stavba skrývá středověký hrad, založený v 2. polovině 13. století. S přídomkem "z Lomnice" se roku 1281 píše Vznata z rodu Tasovců. Roku 1293 se uvádí jeho syn Tas a vnukové Jan, Tas a Vznata. Počátkem 14. století drží lomnické zboží Vznata ( což jsem zřejmě já, což není až tak lehké říci, pro velikou rodovou oblibu v několika málo jménech), který měl syny Pročka, Jana, Tasa a Ješka, jenž se uvádějí kolem roku 1339. V polovině 14. století vlastní panství Vznata z Lomnice a roku 1390 je drží jeho syn Jan. Kromě samotné Lomnice patří v této době k panství též Rašov, Brusná, Veselí, Ochoz, Synalov, Strhaře, Osiky, Znětín, Přibyslavice, díl Brumova a díl Bedřichova.
Rodovým erbem je černé křídlo na stříbrném pozadí a dále jsem si ponechal v úžívání znak osobní, tedy stříbrnou věž stojící v červených plamenech na černém pozadí.
V projektu zatávám místo komořího Její Milosti, kdy spravuji zejména věci právního ražení.
Vae Victis!
- Komoří
- Bydliště: Hoděšovice 155, Býšť 533 22 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Vzant z Lomnice
Několik málo kostýmů a dalšího vybavení
- Přílohy
-
- lovecký kostým, šedá hrubší vlna podšitá hnědým lnem, spínáné rukávy na knoflíky, nyní již spodní lem a lem kapuce obšit lyškou, čepec plstěný, obšitý králičinou a pošitý bezanty
- Lovecký kostým11.JPG (146.59 KiB) Zobrazeno 19883 x
-
- cestovní zimní, dyftýnový kabátec, dyftýnová kápě
- cestovní s pláštěm a kápí 11.JPG (207.62 KiB) Zobrazeno 19883 x
-
- cestovní odění zimní, sametový čepec, bavlněná spodní košile, dyftýnový kabátec
- cestovní s čepcem 11.JPG (225.25 KiB) Zobrazeno 19883 x
Vae Victis!
- Komoří
Další...
- Přílohy
-
- detail lovekého kostýmu s nasazenou kapucí na čepci
- Lovecký kostým 12.JPG (182.9 KiB) Zobrazeno 19883 x
-
- kabátec erbovní, bavlna s vymalovanými křídly, rukávy s prostřihy, červený kožený barvený pás a červený samotová tašvice s bezanty
- Erbovní kabátec11.jpg (18.17 KiB) Zobrazeno 19883 x
Vae Victis!
- Komoří
zbrojné odění
- Přílohy
-
- foto z turnaje 2009, prošívaný spodní kabátec, potaženo vínovým brokátem, na loktech našita ochrana kloubu
- V prošívce11.jpg (33.23 KiB) Zobrazeno 19882 x
-
- foto ve zbroji z Libušína 2010, kroužkový komplet, lebka na batwatu se závěsem, černý varkoč s erbovnímy znaky
- Ve zbroji11.jpg (24.49 KiB) Zobrazeno 19882 x
Vae Victis!
- Komoří
Nové zbrojné rukavice
- Přílohy
-
- prošívané rukavice po došití
- Prošívané rukavice11.JPG (186.12 KiB) Zobrazeno 19881 x
-
- další pohled
- Prošívané rukavice 12.JPG (185.27 KiB) Zobrazeno 19881 x
Vae Victis!
- Komoří
Druhá fáze, pošití kroužky, sssamozřejmě nýtovanými, totožnými s materiálem košile( díky Pohrobkovi)
- Přílohy
-
- Rukavice pošité kroužky (1).jpg (155.46 KiB) Zobrazeno 19882 x
-
- Rukavice pošité kroužky.jpg (108.4 KiB) Zobrazeno 19882 x
Vae Victis!
ten šedý lovecký kabátec vypadá dobře
k loveckému kompletu - nekombinoval bych dlouhý nůž s dlouhou dýkou.
ke zbrojnému odění - zahodil bych ten hnědý závěsník na palcát. já ho nosím roky volně zastrčený za opaskem a funguje to. navíc to nevypadá špatně (a ten závěsník ano)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
ke zbrojnému odění - zahodil bych ten hnědý závěsník na palcát. já ho nosím roky volně zastrčený za opaskem a funguje to. navíc to nevypadá špatně (a ten závěsník ano)
ACTA, NON VERBA
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Trocha výšivek by rovněž přidala panu z Lomnice na důležitosti. Je to takové strohé ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Honor Supra Witam!
- Ronšperk
- Bydliště: Dvorec [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ale kdež pán z Lomnice a jehla. To takhle kopí a kanec to jo.
To musíš ulovit sličnou pannu a její sličné ručky![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
To musíš ulovit sličnou pannu a její sličné ručky
Honor Supra Witam!
- Komoří
Copak o to, to já ulovil, a dobře, ale když ony ručičky jsou nyní zaneprázdněny dcerkou a budou dcerami.
Snad později, nebo že by nějaká jiné ochotná slyčná panna či paní, mi pomohla při zdobení mých oděvů?![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Snad později, nebo že by nějaká jiné ochotná slyčná panna či paní, mi pomohla při zdobení mých oděvů?
Vae Victis!
- Markéta z Rosic
- Kontaktovat uživatele:
Jj taky mi tam chybí nějaké zdobení ![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Markéta z Rosic paní na Doubravici
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Sestra pana Hechta z Rosic, manželka pana Ješka z Doubravice
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Pohrobek
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Myslím že můj Pán chtěl od Vás slyšet asi něco jiného...Markéta z Rosic píše:Jj taky mi tam chybí nějaké zdobení
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Michal ze Záběhlic, panoš Pána z Lomnice
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
- Komoří
Jak jsi důvtipný, milý Pohrobku. Jsem rád, že patříš pod moji korouhev.
A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?
Vae Victis!
- Paní Markéta
- Bydliště: Praha [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Tedy, nechápu, proč musí být vyšívačka sličnáKomoří píše: A pak, třeba se nějaká sličná a schopná výšivkářka nabídne ... ?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jinak, v zimě možná budu mít čas, až vyšiju svoje, takže bys kdyžtak i věděl, do čeho jdeš.